Ballinaclogh Laura

Får inte nog av min svarta prinsessa ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nästan klar

Nu är nästan allt klart. Packat och fixat hela dagen. Haha känns som vi ska bort i 4 veckor och inte dagar. Men så blir det när man ska ta med sin häst också. Vi åker ungefär halv 9 i morgon och Laura är så fin som man kan bli :D
 
 

Dagens planer

Idag ska mycket hinnas med. Först och främst ska jag rida båda mina fina. Sedan ska jag bada Laura och fläta hennes man. Efter det ska allt putsas och packas in i skåpet som sedan ska in i bussen. Jag ska hinna köpa godis ;) Packa hela min väska och ja sedan sova. 
 
 
 
 

Tankar

Livet- Hästar- Familj- Vänner- Skola- Social- Självgående
 

Jag är 17 år och tänker otroligt mycket på vad som ska hända i mitt liv. Hur kommer de se ut. Vad ska jag göra. Hur kommer jag klara allt själv. Dessa tankar snurrar runt i huvudet vid denna tidpunkt (01.20). Är det för tidigt att veta vad som ska hända med livet nu? Eller är det dags att börja organisera en plan? Det är frågan. Det ända jag vet är att de 7 orden högst upp är mitt liv just nu. Det ända jag också är säker på är att de 7 orden högst upp alltid kommer vara mitt liv. 
 
Hästar är verkligen den absolut största delen av mitt liv. Det är underbart. Horses first, the rest later. Jag vet att hästar alltid kommer ha störst plats i livet. Jobba med hästar är en självklarhet. Det är ännu mer självklart nu 2 veckor senare. Jag ska kämpa och kämpa ända tills mina mål och drömmar blir verklighet. Det bara är så. Jag ska stå högst upp på prispallen och gråta av glädje. Min dröm ska bli verklighet. Det är en sak jag vet. Det kommer inte bli lätt. Det kommer inte bli bra på en gång. Det kommer ta tid. Men i slutändan när man nått målet så kommer de kännas enormt bra att allt man kämpat för äntligen blev verklighet.
 
Hur mycket ska man tänka på framtiden? Är det inte bättre att leva i nuet som 17 åring? Jag går i skolan kämpar med det. Jag har mina fina vänner. Min bästa vän finns alltid där. Jag gillar att vara social. Prata med människor är bland de bästa som finns. Men jag går min egna väg. Familjen finns där. Och hästarna är där varje dag. Det är precis de livet jag alltid drömt om sen jag var mini. Nu har jag allt detta. Allt jag behöver och vill ha. Det kanske är just därför jag tänker så mycket på framtiden? För att allt är så bra just nu. Det visar väl sig och se. 
 
Livet- Hästar- Familj- Vänner- Skola- Social- Självgående
 

Dessa 7 ord är mitt liv nu och jag hoppas att detta alltid kommer vara mitt liv. Men de 5:e ordet blir istället jobb.
 
 
Livet är en gåva. Ta vara på det.
 
 
'
 
 
 

Meeting

Snart är det dags för mig, Laura och mamma att åka på meeting. Vi åker redan på torsdag morgon ca halv 9. Det blev inte många vilodagar hemma för mig inte. Men det är så kul att göra någonting hela tiden så det gör mig ingenting. Tror att detta meeting kommer bli enomt kul. Jag ska satsa på att komma till final med Laura i RS mustang cup och kolla på sm. Heja på alla duktiga ryttare som tävlat om titeln Svenska Mästare i Hoppning. 
 
Laura ska få göra det hon gillar mest och jag lika så. Vi ska kötta.
 
Dags att packa igen då. Det är de ända jag gjort de senaste veckorna, haha ;)
 
 

Regn

Vad var det jag sa? Jo att när jag slutar jobba kommer det bli kallt och regn. Och vad blev det? just det..... Aja inget att göra. Trimmade Laura och Mick i ridhuset idag. Mina stjärnor. 
 
 
 
 

Gramantygel

Hur ska man använda gramantygel? Vad är bra med det? Dåligt? Hur bör den bäst fästas? När man pratar om gramantygel uppkommer oftast dessa frågor. Och jag har nu hört de allra bästa från Arnold om gramantygel.

 

Man ser folk använda de på alla möjliga sett men de allra flesta sätter den under magen. Men det är fel! För att få bästa möjliga effekt ska den sättas på sidorna i sadelgjorden och detta är för att de inte ska dras ner i form. Får då blir det inte rätt effekt! De ska INTE dras ner och gå ihoptryckt utan de ska vilja ner även fast de har graman annars kan onödiga skador uppkomma. Jag själv har alltid satt de under magen de få gånger jag använt graman så jag har själv gjort fel några gånger. Jag har alltid blivit lärd att man ska sätta den under magen. Så som sagt många lär sig fel.

 

Graman är främst ett hjälpmedel. När problem uppkommer åker ofta gramanen fram. Problemet är när den används tillsammans med en hård hand och en dålig känsla för balans Blir det inte rätt. Utan då kan de bli motsatt effekt.

 

Själv tycker jag att graman är till hjälp vid väldigt felridna hästar, speciellt för mig som inte är så stor. Jag rider inte med graman (hänt nån gång) då jag tycker att man flyr och ser runt problemet. Man kan försöka få till det ändå.

 

Men om man får hem en väldigt ung och felmuskald häst så kan graman vara till hjälp för att få ordning i början. Men det är bara om den är extremt felbelastad.

 

Så det man ska komma ihåg...

1. Fäst aldrig gramanen under magen.

2. Dra aldrig ner hästen. Lirka ist.

3. Det är ett hjälpmedel inte en vana.

 

 

Jag har alltid varit skeptisk mot denna hjälptygel och har haft lite svårt att se vitsen, men det kanske är överdrivet det oxå..? Men nu vet jag iallafall hur den ska användas på bästa sätt.

 

 


Home Sweet Home

Äntligen hemma! Så himla skönt att komma hem och få vila upp min slitna kropp. Lite tråkigt att komma hem såklart, har ju vart så kul där. Men skönt är de.
 
Nu kan det bli ordning på bloggen igen oxå. I morgon kommer ett inlägg om gramantygel. Har lärt mig enormt mycket dessa 2 veckor så ni kan förvänta er mycket bra inlägg framöver. 
Känns bra att få koll på allt igen och köra på med bloggen som vanligt :D
 
 
 
 
 
 

SM

Just nu är jag, alla som jobbar hos Arnold och såklart han själv här på SM och kollar. Riktigt kul!

I morgon är det hemfärd som gäller. Hur kul det än varit att jobba där så ska de blir riktigt skönt att komma hem och sova och rida mina egna ordentligt. Men en bra erfarenhet för livet och roligt har de vart!


Stilla

Nu har det stått stilla här ett bra tag! Jag har helt enkelt absolut inte haft tid. Men de har snart gått 2 veckor. I morgon åker jag hem. Allt har hänt här. Jag ska berätta allt när jag kommer hem och har sovit ifatt lite. Spräckt läppen har jag oxå hunnit med att göra.


Kämpe

Jag kommer aldrig någonsin hitta en häst som Laura igen! Det finns ingen som henne! Hennes glöd och vilja- obeskrivligt❤


Lycklig

Åh de är så mysigt här! Älskar allt! Men man har ingen tid över!


Bella här!

Hej! 
 
Jag heter Isabelle Ling, men kallas av de flesta Bella. Jag är 17 år och bor i Västerås. Även jag går på Widénska Idrottscollage i samma klass som Mathilda. 
 
Jag började min ridkärriär när jag var runt 6 år gammal då jag började rida på Stora Ekeby, om man inte räknar med de gånger jag skrittade mammas häst. ;)
I nuläget rider jag fortfarnde på Stora Ekeby där jag rider 1-3 gånger i veckan. Men jag är även två egna hästar, fullblod fd. galoppörer. Min mamma har haft galopphästar sen hon var ung, och vår ena "Spacke" köpte vi efter hans galopp karriär och när han var pesionerad. Medan vi köpte in min andra "DP" när han var 2 år, vi tränade upp hohnom och starade några gånger med honom. Men då han inte tyckte det var roligt så håller han på att omutbildas för fullt. Han är idag 6 år och planen är att snart kunna vara ute på tävlingsbanorna  framförallt inom hoppningen. 
 
Jag och Mathilda lärde känna varandra genom stallet för ungefär 11 år sedan, och det var hon som gav mig smeknamnet Bella. Sedan den dagen vi träffades så har vårt band växt starkare och starkare och idag smider vi planer om Tyskland, New York och ja vet inte vad... ;)
 
 
 
Jag och DP. 
 
 
Haha fin bild på oss två! ;)
 
Love you Mathilda and miss you like hell!!  <3
 

Presentation Om Sandra Eriksson

Fick fråga av Mathilda igår om jag ville gäst blogga på bloggen idag och självklart så sa jag ja!

Jag heter som ni redan kanske förstått Sandra Eriksson är 18 år gammal men fyller 19 år i augusti. Bor i Tumbo (Kvicksund) utanför Eskilstuna med min mamma, syster och ”plast pappa”. Hemma har vi en katt och en hund. Har gått på Realgymnasiet häst men har tagit studenten i år. Har haft tre bra gymnasie år där jag bland annat fick stipendie genom skolan så var 3 veckor i Tyskland och jobbade, klarade även hästskötarexamen så är diplomerad hästskötare. På fritiden tycker jag om att shoppa, umgås med kompisar, fotografera och självklart vara i stallet. Rider på Stora Ekeby Ridklubb där jag rider lektion 2 gånger i veckan. Jag har aldrig haft någon egen häst men har haft flera sköthästar som jag ridit.

Jag lärde känna Mathilda genom stallet det var när hon fick Libac som vi träffades bland dem första gångerna i stallet. Och vi har umgåtts sen dess. Mathilda är en person som jag lita på 110% på och hon beskriver verkligen vad en bästa kompis är,  hjälpsam, glad, ställer upp, finns där både när det är roliga saker men även saker som är jobbigare men till största del är hon bara sig själv och det är viktigt för mig att jag ska kunna lita på någon. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst hur BÄST Mathilda bara är! :) Tror att jag och Mathilda även kommer vara vänner för resten av livet. Nu är jag hästskötare till Mathilda (lyx va) ;) på tävlingar men hjälper henne även hemma när hon behöver hjälp. Är även i dem flesta fall även fotograf och filmare på träningar och tävlingar.

Det är även jättekul att få vara med Mathilda och sen utvecklingen både för henne själv men även följa hennes fantastiska ponnyer och nu följa resan med hennes egna första stor häst. Mathilda är en vinnarskalle men jag upplever att hon aldrig pressar hästarna till mer av vad dem klarar av. Och det som jag tycker är sjuk bra dessutom är att hon alltid berömmer hästarna så mycket, det tror jag även gjort att hon har fått så positiva hästar som ställer upp och försöker göra sitt bästa. Mathilda ger heller ALDRIG upp utan kämpa på i motgångar och det belönas sen i framgångarna hon får.  Alla lycka till dig i framtiden! :)

 

Hade de fortsatt bra Kram från Sandra ❤


Dagen

Idag har vart en lika fartfylld dag. Hunnit med att rida 4 stycken hästar. Mockat, fodrat, bortsat hästar osv. Sedan kom även min finaste Laura idag. Red henne nu på kvällen och hon var så lugn. Gick super. Hinner inte med bloggen så mycket men i morgon får ni ett inlägg ifrån Sandra Eriksson och Theres kanske skriver nå oxå. 
 
 
 
 
 
 


En lista om mig

Snodde denna av linnolsson.se. Kan vara intressant att veta, kanske. En smart idé!
 

10 saker du vill göra innan du dör:

  • Tjäna mycket pengar.
  • Leva ihop med den människan jag älskar tills dagen jag dör.
  • Bo i Tysklad och jobba.                                                                                                                               Köpa ett penthouse i New York.
  • Skaffa eget drömstall.
  • Göre en riktogt god gärning.
  • Skaffa tatuering.
  • Gått och utforskat i en regnskog.
  • köpa BMW.
  • Resa så mycket som möjligt och se världen.

9 saker om dig själv:

  • Jag gillar inte att släppa nya människor nära inpå mig, vilket jag jobbar med!
  • Jag har otroligt svårt för att bli riktigt kär. Kan det vara för hästarna?
  • Jag har bara en enda fobi här i livet och det är hajar.
  • Jag är duktig på att ge komplimanger och gör det ofta!
  • Jag älskar att träffa nya människor och se mig omkring.
  • Jag är är ingen partpingla. Spenderar hellre en kväll hemma med film än ute.
  • Jag är beroende av coca cola. Sorgligt men sant.
  • Jag verkligen älskar att shoppa. Just nu är det extra roligt att shoppa hästsaker.
  • Jag kämpar alltid för mina mål ända tills jag når dem. 

8 sätt att vinna ditt hjärta på:

  • Ha ett vackert leende.
  • Få mig att skratta.
  • Social men kunna lyssna på mig lika mycket.
  • Ha en snygg mage är alltid plus ;)
  • Lätt och härlig att bara vara med.
  • Vara manlig, lång och muskulös.
  • Inte vara men varnadra hela tiden. Han ska ha "sitt egna" liv.
  • Få mig att prova på nya saker.

7 saker du ofta grubblar på:

  • Vad jag ska äta.
  • Vad jag ska göra denna kväll.
  • Kärlek.
  • Andras beteenden, vett och etikett.
  • Avundsjuka.
  • Livet i allmänhet.
  • Elakhet.

6 tjej kändisar du tycker är snygga:

  • Nina Dobrev.
  • Catherine Zeta-Jones.
  • Claire Holt.
  • Ashley Benson.
  • Emma Watson.
  • Selena Gomez

5 saker du aldrig skulle vilja göra:

  • Hoppa fallskärm.
  • Bada med hajar.
  • Bli fet.
  • Ta droger.

4 saker du köpt den senaste månaden:

  • Träns.
  • Klänning från Bikbok.
  • Benskydd.
  • Schabrak.

3 sätt att få dig le/skratta:

  • Vara dig själv och säga roliga saker.
  • Vara allmänt klantig.
  • Ha ett härligt/roligt skratt och skratta mycket!

2 gamla favoritlåtar:

  • Payphone - Maroon 5
  • Little Things - One direction

1 sak folk inte visste om dig:

  • Jag har extremt dåligt tålamod. Då menar jag extremt.

Zombie

Ligger i sängen nu. kl 22.00. Hur gick det till? Denna dag har vart riktigt fartfylld. Ridit 4 hästar och jobbat mycket! Ska skriva ett långt inlägg om upplägget på jobbet någon dag! Men inte nu för sängen är för skön!
 
 

Redo

NU är jag redo för 2 veckor med hårt arbete. Packat om allt och trimmat båda mina hästar. Nu är det bara en stund vid datan som gäller sen ska jag lägga mig i min underbart EGNA säng i en natt innan jag sover borta i 2 veckor. Ska bli så spännande!
 
 

Six rules to success

Kolla in detta klipp. Ryser.
 
 
 
 
 

Avundsjuka

Avundsjuka är någonting jag ofta grubblar över. Varför är det så svårt att glädjas åt andra? Varför ska man bli sur för att någon lycklig själ har chansen att ha 10 hästar och eget stall? Varför snacka skit om den tjejen som har de allra senaste? Och framförallt varför vara avundsjuka på folk som är bra på saker och ting? Som sagt hur svårt kan det vara att glädjas åt andra?
 
Jag har otroligt lätt att glädjas åt andra! Älskar när det går bra för andra och försöker berömma folk så mycket som möjligt. Jag vill att alla ska vara lyckliga hur de än rider vad de än har på sig och hur mycket saker de än har. Jag försöker alltid ha ett öppet sinne för alla. Alla ska få sin chans innan man dömer den. Och bara för att man inte gillar den personen särskilt mycket är det då okej att snacka skit? Man kan inte gilla alla. Det är absolut inte meningen. Men man kan vara trevlig ändå. Och gillar man inte någon bheöver inte hela världen få reda på det.
 
Jag tycker att det är otroligt irriterande med avundsjuka. Jag är inte avundsjuk utan jag gläds åt de andra. Det borde alla göra.
 
Hon har ju nyss fått en ny hjälm varför har hon då nya stövlar nu. Liknande såna meningar hör man vardagligen bland hästmänniskor. Men bara för att den personen har all tur rent ut sagt och kan få allt hon vill ska inte hon få känna lycka utan att alla blir bittra och avundsjuka för det? De tycker iaf jag. 
 
Bygg inte fördomar runt en person i förväg och önska den inte all olycka bara för att du i grund och botten är avundsjuk på denna person. Ha ett uppet sinne och var glad för personen ist. När du väl lär känna hen så kanske de förvånar dig. Vad har du för rätt att döma en människa på förhand? Gläds åt personer och var lycklig för deras skull, oavsett vem det än är.
 
 
 
 
 
 
 

Hemfärd

Jahap idag är det dags för hemfärd. Samma känsla som alltid när man gjort nå kul. Man vill hem och rida för att man fått så himla mycket inspiration här på tävlingarna men de är ändå så tråkigt att åka hem.

Det har verkligen vart en toppenhelg deg måste jag säga. Shopping och hästar de är bara bäst.

Skåne måste vara ett av de finaste platserna på jorden oxå! Falsterbo, stränderna alla stall. Galet hur vackert de är. Här vill jag bo sen! De är en sak jag vet.


Munsboro Justin "musse" del 3

Näst sista delen på musse! Håll utkik efter den sista där all text kommer stå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inställning och attityd

Något jag tycker är ett fruktansvärt intressant ämne är inställning och attityd främst inom ridsporten. Hur är din inställning och attityd mot din häst, föräldrarna, kompisar och motspelare? Vad är respekt? 
 
Har ni någon gång tänkt på att hästen inte valt att stå i en box? Är det då respekt mot sin häst att ha den i en box dag ut och dag in? Eller är det extermt viktigt att det får mycket motion och tillgång till hage med kompisar flera dagar i veckan. Lär dig känna din häst. Vad tycker den om och vad tycker den inte om. Gör det på hästens villkor. Fightas med hästen istället för mot den. Vill den inte galoppera långsamt just idag, gör någonting annat. Gasa istället, rid ut eller varför inte bara göra skrittarbete. Det är respekt mot sin häst tycker jag. Att man lyssnar och ser vad sin häst vill och inte. Jag har ofta sagt, Laura är lite för het på gröten idag mot hindret. Men det är ju faktikst ett lyxproblem. Ett riktigt bra lyxproblem för den delen. Respekrata hästen att den vill springa fort. Som sagt man ska ju trots allt vara ett team tillsammans. Och nu påstår jag inte att hästen får gör vad de vill. för det är även viktigt att de vet hyffs och hur det ska bete sig för att det inte ska ske onödiga olyckor. Men håll alltis koll på hur hästens inställning och attityd är för dagen och ha den inställningen och attityden sjäv!
 
Varför gjorde du inte det mamma. Vafan håll i hästen då. Ta hästen jag vill inte röra han mer idag för att vi blev uteslutna. Detta är inte en bra attityd och framförallt inte bra inställning. Har ni någon gång tänkt på hur ni beter er mor era föräldrar på tex tävlingplatsen? Jag måste säga att ibland blir jag rent av rädd när jag hör hur vissa skriker och skäller på sina föräldrar för ingenting. Visst man kan bli sur, arg och ledsen. Men nån måtta får det vara. Inställning coh attidyden börjar redan här. Ha respekt mot de runt om kring dig och var tacksam att din mor eller far hjälper dig på tävlingen. 
 
Det är lika viktigt att ha en bra attityd mot sina kmpisar och motspelare som hästen och föräldrarna. För vad skulle du göra utan dina motspelare och kompisar? Jo vara ensam. Hur kul skulle det vara. Du tävlar ju trots allt mot alla dessa duktiga ryttare på nästan varje tävling. Varför inte säga hej och var glad istället för att ge den onda blicken och "spotta" personerna bakom ryggen. 
 
Vi kan helt enkelt sammanfatta det hela att det är inställning och attityd som är grunden till allt. Har du inte en dra inställning och attityd kommer du ingen stans här i livet. Varken som ryttare eller vanlig person. Det kanske går men det blir svårare. Ha ett öppet sinne och ha inställning och attityden med dig vart du än gå. Då kommer du längst!
 
 
 

Super dag

Att vakna upp till strålande solsken måste vara bland de bästa som finns. Kl är 10 över 8 och det är redan 19 grader. Så dagen kan inte bli annat än bra. Hästtävlingar ock shoppa till sin nya häst det kan ju iaf inte bli annat än bra.


Framme!!

Äntligen framme i fina Skåne! Älskar verkligen att va här så fint och lugnt! Precis checkat in på hotellet och ska snart dra ut och äta! Mys.

Bild på mig och min saknade vän!


This or That

Chokladglass – Vaniljglass
Fux – Skimmel
Lång och tunn svans – Tjock och kort svans
Ponnytiden – Hästtiden
Ponnytävling – Hästtävling
Stor bana med dåligt underlag – Pytteliten bana med bra underlag
Skrittmaskin – skrittband 
Galoppbana – ”Galoppstig” i skogen
Rida på gräs – Rida på sand
Fibersand – Vanligt grusunderlag
Färgstark outfit – Neutral och mörk outfit
Pullarnosgrimma – Engelsk nosgrimma
Halsförlängare – Graman
Nylongrimma – Repgrimma
Trailer – Hästbuss
Lindor – Benskydd
Enfärgat pannband – Flerfärgat pannband
Vitt på svart häst – Svart på vit häst
Lång man ponny – Kort man ponny
Knoppat – Lös man
Flätad svans på tävling – Neutralt
Hamburgare – Korv med bröd
McDonald’s – Max
Ridskor – Stövlar
Helskodda ridbyxor – Tygskodda ridbyxor
Ponny – Häst
Rida lätt – Sitta ner i traven
Hoppning – Dressyr
Träning – Tävling
Ponny – Häst
GPA – Lamicell
Glen Gordon – Schockemöhle
Skimmel – Skäck
Ridkläder – Vanliga kläder 
John Whitaker – Kingsland
Röd – Blå
Beställa på nätet – Köpa direkt i butik
Färgglad – Mer stilrent
häst –10 hästar
Orange på en fux – Vitt på en vit 
Tävla med ful outfit – Träna med snygg outfit
Hoppa terräng – Hoppa vanligt
Halt fram – Halt bak 
Pessoabett – Sidepull
Sidepull – Hackamore
Scapa – JW
De Niro – MH stövlarna
Rosa och brunt – Rosa och marint
 

packat o klart

Nu är allt packat och klart. Redo att åka. Det ska bli så himla kul. Men innan det roliga börjar så blir det sömn och en lång bilfärd på cirka 7-8 timmar (tror jag). Men som sagt det blir roligt sällskap så det går ingen nöd.
 
Jag har gjort en massa tidsinställda inlägg så det kommer vara ett super bra inlägg varje dag. Sedan uppdaterar jag även från plats! 
 
 
 
 

Skutt

Idag skuttade jag lite med Mick! Bara 1m sådär för att känna på sadeln. De känns så bra! Den kommer jag absolut att behålla.


Avstängning eller tillsägelse?

Någonting jag har funderat över ett tag är den nya regeln kring uteslutning och spö. 
 
Jag har aldrig varit en sådan ryttare som smäller till min häst hårt när han stannar 1, 2 och utesluten. Utan jag ser det mer som mitt fel. Visst i vissa fal kan faktiskt hästen bara vara "ful" när den nitar. Men räcker det inte att säga till de försiktigt 1 gång med spöt och nitar de igen så är det ju så. Måste man då piska den hårt igen? du är ju ändå utesluten. Så vad tjänar det till att piska den? Den kommer inte ihåg de under din nästa ritt utan den känner det bara just då. 
 
Så själv tycker jag att denna regel att bli avstängning efter slag med spö efter uteslutning är fruktansvärt bra. Det påminner oss om att vi faktiskt sitter på ett djur som gör allt för oss. Jag tycker inte att man ska piska den efter uteslutning. Uatn man får komma igen nästa tävling och försöka igen.
 
Jag måste ända ge all enormt med beröm då det inte är alls många som piskar sin häst längre. Jag tycker att det har blivit allmänt bättre på tävlingplatserna efter denna regel.
 
Så stort + för denna bra regel.
 
 
 
 

Kärlek

Nya snyggingen! Blev en riktigt fin sadel som passade mig och Mick super! Får låna hem den 1 vecka på prov nu. Ska testa hoppa lite högre i den och så. Hittade även en super till Laura. Men den fanns bara i svart hemma så jag ska tänka på saken om jag kan tänka mig att skaffa en svart!


Munsboro Justin "musse" del 2

Ännu fler bilder på prinsen! Text kommer i del 4.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgonpigg, eller?

Är påväg för att hämta kungen och sedan Laura. Man får gå upp tidigt om man ska hinna prova sadlar! Jag hoppas på att hitta en sadel som jag tycker är super skön och passar dem båda! Så mycket smidigare att ha samma sadel till båda 2.

Hittar vi igen idag får vi leta vidare. Men håller tummarna!



I'm so happy, nothing can break me down

Åh gick så bra att rida Mick idag. Hade köpt nytt bet och kändes så bra. Hoppade lite små hinder för Lotta idag och det gick super. Laura fick gå i stor hage så att hon kunde gå bort en del av träningvärken. Borstade och myste även med henne ett tag. Love that. 
 
I morgon ska vi som sagt prova sadel! 
 
 
 
 
 
 

Helgens bildet, Laura

 
Okej?? Hon ville inte stå still...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla fina bilder är tagna av Sandra Eriksson. LA 110cm
 

Längtar

Ny vecka igen! Nu är det verkligen inte långt kvar tills Falsterbo. Det är mycket som ska göras och hinnas med denna vecka. Gäller att ligga i!
 
Måndag: Skritta Laura. Hoppträna Mick. Tvätta.
Tisdag: Prova sadel till Mick och Laura.
Onsdag: PACKA till Falsterbo och jobbet. Rida Mick och Laura.
Torsdag: Hämta efterlängtat person och dra ner till falsterbo.
Fredag: Falsterbo hela långa dagen!
Lördag: Falsterbo hela långa dagen!
Söndag: Falsterbo och hemfärd. Packa det sista och åka direkt till Arnold (typ 20.00).
 
Så detta är veckans planer. Mycket kul! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min kära mor

Jag vill faktiskt ägna detta inlägg endast till min underbara mamma! Utan henne skulle jag aldrig klara mig. Hon betyder så otroligt mycket för mig. Ställer upp i alla lägen hjälper mig med allt och vill alltid mitt bästa. Vi kan verkligen prata med varandra om allt.
 
Bara det att hon sitter och kör mig till tävlingar nästan vaje eviga helg. Det är helt otroligt! På det så hjälper hon även mig otroligt mycket på framhoppningen och hejar på. Hon kör mig på hoppträningar hjälper mig med hästarna så att jag ka ha tid att rida alla. Hon skjutsar mig till skolan när det behövs och varje eviga dag kör hon mig ut till stallet. Hur underbart snäll är man inte då? Så mycket som min mamma ställer upp för mig ska jag vara evig tacksam för. 
 
När vi gör saker tillsammans då har vi alltid så himla mysigt. Det är inte de att vi inte träffas. Utan det gör vi varenda eviga dag. De är så roligt och mysigt att göra någonting speciellt tillsammans som att tex åka till Falsterbo. Det är då det är som bäst när man spenderar tid tillsammans utanför hemmet. Det är faktiskt för än nu när jag endast har 2 år kvar hemma som jag förstår hur mycket jag kommer sakna henne. Det svider lite i hjärtat av bara tanken att vara ifrån mammsen i minst 1 år. Hon fåe helt enkelt komma och hälsa på var och varannan helg, skämt o sido. 
 
Det jag ville komma med detta inlägg är att jag älskar dig otroligt mycket! Du anar inte hur mycket jag uppskattar dig och du är verkligen väldens bästa mamma. 
 
Jag älskar dig ♥
 
 
 
 

Tattoo

Någonting jag har funderat länge på är att skaffa tatuering. Jag ska inte göra det än på ett tag, iaf inte innan 18. Men tänk att ha någonting personligt som man aldrig vill glömma eller bara ha där för att de känns bättre.
Jag skulle tex kunna tänka mig att tatuera in "Ballinaclogh Laura" på min överarm. För Laura vill jag minnas i all evighet. Men jag velar fortfarande fram och tillbaka om vad och vart jag ska göra än. 
 
Och jag tänker inte sätta nålen i armen förrän jag är helt säker på vad som ska sitta där i resten av mitt liv.
 
 
Ungefär såhär hade jag tänkt mig fast med Ballinaclogh Laura.

Utvärdering tävlingsplats: Stora Ekeby ridklubb

Jag tävlade som sagt på min hemmaklubb denna gång. Och jag tänkte börja med en ny idé som jag hade fått tips om. Nämligen utvärdering tävlinsplatsen. Det kan vara bra att veta och är dessutom intressan. Även fast det är min hemmaklubb så ska jag göra det så ärligt som jag bara kan! 
 
Framridning- Det finns 2 ridhus som du kan värma upp i ett "litet" som du får vara hur länge som helst i och sedan det stora där ett visst antal får komma in. Där är det stort och bra man kan värma upp precis som man vill. Kan bli något varmt framåt em när solen ligger på.
 
Framhoppning- Är i samma stora ridhus som framridningen. Ridhuset är alltså uppdelat på 2 vilket jag bara tycker är bra! Man får rida i båda varven och det blev sällan rörigt. Bra koll!
 
Tävlingsbanan- Super stor och fin ridbana på ny hinderpark. Känns lyxigt att tävla här. Rolig bana och hyffsat underlag, jämt och fint. 
 
Läktare- Ingenting att hänga i julgran med. Finns några bänkar under tak som är bra och några in till väggen som var mysiga att sitta på vid sol. 
 
Cafeteria- Bemöttes mycket trevligt av personalen i cafeterian. Bra med dricka och det fanns en hel del godis och mackor. Mycket bord och en fin uteplats mot ridbanan! Sedan sålde de även mycket bra mat under cafet. Grillen var igång hela dagen. Stort + för det!
 
Funktionärer- Personligen tycker jag att de var mycket trevliga hade bra ordning och koll. Men svårt att säga för mig som nästan känner alla. Men försökte ha koll och se hur de var mot andra och jag uppfattade det positivt! 
 
Priser- Mycket bra priser! Sponsrade av Glada Hästen, Hööks, Ica kvantum och Equirehab. Det var vinnartäcke, träns, schabrak och massa annat spännade! I min LA klass vann jag jätte fint bucas täcke. Verkligen + för det!!
 
Övrigt/sammanfattning- Det skulle vara roligare med bättre läktare. Annars har jag absolut ingenting att klaga på. Gillar verkligen den rymliga ridbanan och priserna + för maten oxå! 
 
 

Vinst LA

Kan bara säga en sak! Har bästa ponnyn! Enda nollan i min klass och vinner! Den kämparglöden.


Munsboro Justin "musse" del 1

Munsboro Justin min andra egna ponny. En otroligt charmig häst som har betytt mycket! Vi köpte honom 2010 och jag lämnade över denna vackra ponny till min syster för ca 2 veckor sen. Det absolut bästa beslutet på länge! Skriver ett annat inlägg om musse sen ni får bilder genom åren på mig och fina Musse så länge!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tidsinställt, Laura

Mycket tankar snurrar i huvudet nu när jag skriver detta. Jag tror inte ens jag kan beskriva med ord hur mycket denna donna betyder för mig. Hon är så mycket mer än min ponny. Hon är verkligen min bästan vän. Jag bara visste att det var hon jag skulle ha första gången jag red henne. Jag skulle göra allt i min makt för att få henne.
 
Jag tror att det är alla Lauras "donna" saker som hon har för sig som gör henne så underbart go! Som idag (igår) på tävlingen då gnäggar hon när hon ser mig komma. Buffar lite odrägligt, men så himla gulligt på mig och vill ut. Hon vet vad som är på g. Jag står och väntar på veterinären och hon snurrar och kan inte så stå still, råkar trampa någon på foten. Och rätt var det är när jag står och pratar med nån så går hon bara iväg... "så himla söt!" Jag fick en kommentar som löd "är det hästen eller du som leder". Haha jo det ska vara jag men inte alltid.
 
Nej tillbaka igen. Jag kan inte fatta att jag bara ska ha kvar min bebis i 1 år till. Visst ni kanske tänker, 1 år det är mycket. Men jag akn tala om att när jag vet med mig att om 1 år måste jag sälja min absoluta bästa vän så gör det ont. Det är ju bara så att vissa hästar gillar man mer än andra och Laura är en sån häst ut över det vanliga. Min älskade häst. Och återigen kankse ni tänker...Men varför kan du inte behålla henne då? Problemet löst! Men saken är den att jag vill nu Lauras bästa. Och det hon brinner för är att få vara ute på tävlingbanorna helst jämt. Bli riden ordentligt varje dag. Och det kommer inte jag kunna ge henne när jag blir 18. Så beslutet är för hennes bästa.
 
Men som sagt 1år kvar. Det ska bli mitt bästa år med henne någonsin. Jag ska ta vara på varje minut, sekund som går. För varje minut och sekund som går är värda så mycket i hennes närher.
 
För många kanske hon är en het lite galen ponny som är en riktig beatch rent ut sagt. Men för mig betyder hon allt. ♥
 
Det blev något rörigt detta inlägg och som sagt tror jag inte att det går att beskriva med ord vad hon betyder.
 
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt, inte som alla andra! ;)
 
 
 
 
 

Lång dag

Nattinlägg. Jag har faktiskt inte kommit till ro förrän nu. Vart i stallet sen 8 i morse...var där till ca 18.00 på kvällen. Hem äta osv.
 
Åter till tävlingen. Vi fick en super fin dag, verkligen. Dock lite väl vart att tävla i kanske! Men det gick. Laura var så himla fi det måste jag säga. Är nöjd med min ritt och Lauras prestation. Dock blev både ponny och ryttare lite väl taggad så det gick lite fort linje 5-6... Skulle vara fem framår där men jag låg på 4 språn?!?!?!?! hur lixom?
Så fick ta tillbaka väldans mycket när jag såg hur tajt det skulle bli så fick ett pet sedan rev jag det efter då jag verkligen inte han få tillbaka henne. Men jag är super nöjd med ritten och det är bara att tagga om i morgon!
 
Kommer även ut en ny grej här på bloggen i morgon så håll utkik! :D
 
LA för 2 månader sen.

Fullt upp

Idag har det verkligen vart fullt upp kan man säga. Men det är så en sommarlovsdag ska se ut ;)
Började med att sova ganska länge, välbehövligt. Sedan åkte jag direkt till Mick och gick med honom och bortstade länge. Sedan åkte jag till "Laura stallet" och bella kom dit. Sen red jag lille tjejen och putsade allt inför helgen. Det tog sin lilla tid.
 
Ja som sagt så ska jag tävla på Stora Ekeby hela helgen. Super kul! Nu ska jag och bella käka godis och kolla på film.
 
 

Hästar genom tiderna

Jag tänkte ta att berätta lite kort om alla foderponnyer och hästar jag haft.
 
Porsche kom till ridskolan 2007 och jag förälskade mig direkt. Detta var ju en sago ponny. Han var lika gammla som mig (1996) och var inte riden så mycket. Men jag hade redan bestämt att jag ville bli fodervärd på honom. Så sagt och gjort. Porsche blev min första foderhäst. Han var egentligen alldeles förstor men jag kämpade på och tillslut hitatde vi varandra. Men tyvärr så gick han bort 1 år senare i kolik. Värsta dagen i mitt liv. Porsche har en sån stor del i mitt hjärta så jag kommer skriva ett helt inlägg om honom sen.
 
Efter att Porsche gått bort var jag helt förkrossad. Men fanns absolut ingen tanke på att sluta rida. Och så en dag hösten 2008 så kom denna donna. Hon var rent ut sagt galen. Det började bra. Ingen förutom jag ville rida henne då hon sparkade bakut och gjorde jag vet inte vad när man red. Men jag gillade det. Men sedan efter ca 6 månader på ridskola och jag red henne 2 ggr i veckan så tröttnade hon. Hon började sparka folk, det gick inte att sadla och hon bet alla. Så ridskolechefen hade inget annat val än att skicka tillbaka henne.
 
Efter allt strul med ponnyer som skickades tillbaka osv efter Doris så började det kännas ganska trögt. Ingenting gick som jag ville. Och det var då vi bestämde oss för att köpa min första egna ponny. Jag kunde absolut inte rida bra så vi skulle ha en läromästare. Och så hittade vi våran ängel Libac. Han har lärmt mig allt jag kan idag. En riktig gäntleman som funnits i familjen i snart 7 år. Min syster tog över honom efter min tid och han traskar på fortfarande.
 
 
 
Men jag visste ju vad jag ville göra.. Jag ville hoppa. så 2010 fick jag musse, min andra egna ponny. Libac kunde inte hoppa så högt som jag ville och han började bli för liten. Och det var då jag hittade Munsboro Justin "musse". Han har vart min vän i 4 år nu. Han tog mig från LC till LA+ på bara 1 år. Tävlat några dressyrtävlingar då vi alltid stått på prispallen. En riktig ponny. Inte lätt på nå vis då han har sin vilja och det ska vara på hans sätt. Men vi passade och jag har faktiskt haft han ända tills skolan slutade alltså ungefär 5 juni 2013. Då bestämde vi att han skulle säljas och min syster skulle rida han under tiden. Men hon har fastnat för honom och ska nu ha kvar honom själv. Känns skönt att kungen får stå kvar i stallet ett bra tag till!! JAg kommer skriva ett eget inlägg om min fina kille sen.
 
 
Under tiden jag har haft musse har jag även lånat, ridit andras hästar. Ballinaclogh Spotty var en ponny som ridskolechefen köpte in men som inte kunde gå på ridskola. Jag var himla nära på att köpa denna fräna ponny. Men min tränare tyckte att han var för närvig för att bli tävlinghäst. Det var en riktig vilding. Men hoppa kunde han. De var tyvärr tvungna att skicka tillbaka honom då. Men den tid jag fick med honom var underbar.
 
Sedan red jag även en som hette Spirrit.. Har ej bild på den. Denna häst red jag ca 2 månader innan denna oxå var tvungen att skickas tillbaka pga ingen bra ridskolehäst.
 
våren 2012 var det dags för mig att vara med i ELIT serien. Men musse var tyvärr skadat då så då fick jag chansen att tävla denna fina ponny, Royal Ace. En fin liten ponny som jag hoppade elitserien med. Jag hade honom i ett halv år innan det var dags att lämna tillbaka den fina vita ponnyn.
 
Under sommaren 2012 kom denna söta D-ponny och jag fick rida den. Det blev ett projekt. Hon har ganska svårt att lära sig och allt tog mycket tid. Men när hon väl förstod så gick det galant. Hopapde några enstaka hinder på 120. Jag har tävlat henne lite och det har gått super. Jag red henne ända tills i början av sommarlovet då jag inte han med det längre! Men det var kul och lärorikt! 
 
 
Under nästan 4 år har jag även tränat och tävlat denna donna. Tessan som hon kallas är en riktigt fin häst som jag tävlat 110 hoppning med och LA dressyr. VI blev även KM mästar i dressyr 2012. Jag rider henne tyvärr inte lika mycket längre då det är så fullt upp med våra egna hästar. Men det är synd för hon är så fin. Det som är speciellt med henne är att hon endast har ett öga. Men hon fixar allt galant ändå lilla finisen!
 
Nu har jag bara skrivit om de hästarna jag har haft ett tag. Jag har även haft hästar i en kortare period. Men det är inte så viktigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En bild säger mer äm tusen ord ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobb på tävlingsstall

Som jag redan nämt så har jag denna sommar fått erbjudande om att jobba hos Arnold Assarson. Jag tackade ja utan att ens blinka. Såklart jag ville det. Super chans, verkligen! 
 
Jag tänkte att någon stans måste man börja och detta är min start. Jag ska jobba där i 2 veckor, jobbtider, ca 7.30-21.00 (21.00 kvällsfodring) så det är hårt slit. Jag kommer även få rida hans hästar en del så det är inte bara slit i stallet. Det höjer verkligen de 2 veckorna.
Man får boende, uppstallning, foder och träningar av Arnold. Sedan vet jag inte så mycket mer. Endast att det kommer vara fler tjejer som jobbar där som jag kommer bo ihop med. Kankse blir det vänner för livet? Det visar sig. Jag kommer få reda på allt när jag kommer dit. Jag tycker det ska bli superroligt och ser fram emot dessa 2 veckor enormt mycket. Jag kommer absolut lära mig massor och ska ta in så mycket som möjligt. 
 
Jag måste även kolla sen om jag får ta med mig 2 hästar ist för bara Laura nu. Om inte det går får mamma hämta mig varje em så att jag kan rida kungen. Men det går vi helt enkelt fixa när det börjar närma sig!
 
 
Där jag står uppstallad med mina pållar!

Bästi

Idag kommer älskaade Bella hit. VI ska a en välförkänt dag tillsammans innan vi båda åker bort i 3 veckor. inte träffas på 3 veckor?! Hur ska de gå... Jaja.
 
Vi ska åka och rida Mick och Laura annars händer inte så mycket.
 
 

Tankens kraft

"Jag vet att jag kommer lyckas"
"Klart vi är felfria, placering är ett måste"
"Jag kommer lyckas om jag fortsätter kämpa!"
 
"Jag kan inte"
"Hen kommer riva eller vägra"
"Det är för jobbigt, jag kommer aldrig lyckas"
 
 
Läs de övre meningarna och tänk noga... Vad låter bäst? Hur tänker just du? Tänker du som de feta meningarna som kommer ta dig till toppen? Eller är dina tankar helt enkelt för negativa? 
Det är lätt att man faller djupt ner i de negativa/tråkiga tankarna. Speciellt som ryttare.
 
Har du någon gång tänkt på hur just du tänker? Det gjorde inte jag förrän ca 9 månader sen. Vi läste om ett otroligt intressant ämne i skolan, hjärnan. Just den lektionen när jag satt som fastklistrad på stolen och lyssnade som aldrig förr det var förnst då jag förstod hur viktig tankens kraft är. Tankens kraft styr hela dig. Hjärnan är uppbyggt på detta vis, att om du tänker possitiva tankar så förvillar du hjärnan och tillslut vet den att du kan göra det. De är precis som om du kan lura din egna hjärna. Hur skumt är inte det egenligen. Men så himla bra. Du kan alltid lura gärnan helt enkelt.
 
Men jag tror inte alltid på att du ska lura den. Utan det är även viktigt att älska det du gör. Älskar du något så kommer atomatiskt de possitiva tankarna. 
 
Så tillbaka till de övre meningarna. Tänk alltid som de 3 översta. Säg de i hjärnan om och om igen. Det fungerar, jag lovar. 
 
Kan du, Kan hästen. Vill du, Vill hästen. 
 
 
 
 

Smakprov

Spännande och se hur han ser ut om några månader
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klar

Nu är Mick färdig. Passet gick super!
Dags att åka och fira min bästa mormor idag. Sen ska ett trimm pass göras på Laura! Bra dag.

 


Fan av TV-serier

TRots att detta är en hästblogg så måste jag berätta detta. Jag är ett ritigt fan av TV-serier. Jag älskar att ligga i sängen en gråmulen dag och bara dega framför en tv serie. Okej det går lika bra vid sol oxå..Men lät bättre vid endast moln, hehe. 
Jag har sett super många serier men de allra bästa måste ändå vara...
 
 
 
1. Vampire Diaries
 
2. One tree hill
 
3. Teen Wolf
 
4. Glee
 
5. Pretty little liars
 
6. Awkward
 
7. Gossip Girl
 
8. The carrie diaries 
9. 

Tankar

Jag har aldrig tänkt på det förrän de blev dags att skaffa storhäst. Det är verkligen superviktigt att hitta rätt häst. Självklart ska det ju kännas rätt när man provar ponnysarna också men det är inte på samma sätt. När man köper en ponny så är man väl medveten om att tiden kommer då man måste skiljas från sin bästa vän. Antingen växer man ur ponnyn eller så blir man för gammal.
 
Som sist nu när jag köpte Laura, jag visste att detta var min absolut sista ponny och att jag bara skulle kunna ha henne i ca 2 år. Så jag bestämde mig för att jag inte skulle förälska mig hur mycket som helst i henne (vad hände med det?). Så får man alltid tänka när man skffar en ponny. För att det inte ska bli allt för jobbigt när de måste säljas. Nu vet jag att jag kommer bli helt förkrossad när min bebis säljs och det är just det man inte vill känna.
 
Men nu, när det är dags för en storhäst är det en helt annan sak. Jag kan fästa mig huuur mycket som helst vid min nya häst. Varje storhäst jag köper. Jag behöver aldrig sälja den...Ifall det inte är MITT val. Så därför är det viktigt att det blir rätt. Jag behöver inte tänka att jag måste sälja den om ett visst antal år utan jag kan ha kvar han hela hans liv. Och det känns så himla skönt. För hästar för mig är inte bara min tävlinghäst utan det är även min bästa vän och det känns som en trygghet att älska ett djur. 
 
 
Min första foderponny Porsche. Han såldes inte utan blev tyvärr avlivat alldeles för tidigt i akutkolik. 
Porsche var en sån här jag hade velat haft hela livet. Min bästa vän. Första hästen som jag verkligen fastnade för. Tyvärr så fick min vita prins och jag skiljas åt på fel sätt. Men han betar fritt på gröna ängarnas dal <3
 

Bebis Laura

 
Från helgens starter LA
 
 

dö snyggt

Hur snyggt är inte detta Eskadron style L schabraket? Skulle passa så bra på båda hästarna. Kanske blir ett av köpen i falsterbo.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hur jag började rida.

Jag tänkte berätta hur det kom sig att jag började rida.

Min bästa kompis frida Frida praktiskt taget tvingade mig att börja. Jag kommer ihåg det som igår när vi satt på gungorna i min trädgård och kom in på ämnet hästar och hon sa att det var det bästa hon visste. Jag var tveksam, jag spelade ju så mycket fotboll. Men tillslut efter tjat på mig och mamma så lyckades hon med övertalningen. Jag gillade inte alls hästar och var hur rädd som helst för dom. Osäker bland dem och tyckte allt kring hästar var allmänt läskigt.
Men jag bestämde mig för att ge det en chans. Så när jag precis hade fyllt 7 år så åkte jag till Stora Ekeby och provade på att rida. Jag red på en liten schettis och tyckte det var hur kul som helst.
 
Från den dagen var jag fast. Och se vad de slutade. Jag har 2 egna hästar och rider andras hästar. Det kunde man aldrig tro då.


Visst jag var rädd för hästar riktigt länge, men desto säkrare jag blev desto mer försvann rädslan. 

Men det har inte bara vart en dans på rosor sen min resa började för 10 år sen. Utan det har vart upp och ner som i en bergodalbana. Men det fastande så mycket i mitt hjärta att jag aldrig haft en tanke på att sluta.
 
 Liten jag när jag hade ridigt i 2 år.
 
Musse
 
Min resa med hästarna har varit underbar. Lätt? sällan! Men jag skulle aldrig ta tillbaka denna tid då det givit mig så otroligt mycket och gjort mig starkare som person ♥

Dagen

Dagen blev hur bra som helst. Träffade saknade Sandra ordentligt och vi fick mycket fina kort. 
 
Mick var superfin idag. Det är förrän nu när jag rider honom varje dag man märker hur mycket mer det är att rida. Jag är väldigt kort, 161 cm, och har dessutom inte alls långa ben. Så jag får kämpa på ganska bra. Men han blev super fin mot slutet.
 
Laura skulle ridas lite lugnare idag. Tjohej...Så gick det med det! Jag och sandra började med att rida fram ute på en åker. Och det tyckte Laura var alldeles för kul, skuttade väldans mycket. När vi sedan gick in på ridbanan var hon fortfarande lika pigg. Men på något vis var hon så mycket mjukare i hela kroppen! Höjde upp ryggen väl och var fin. Jag tror att det beror på nya hagen som hon kan springa mycket i och de nya lekande kompisarna. Vi får helt enkelt hoppas att det håller i sig ända till helgen! 
 
 
 
 
 
 

Om mig

Tänkte att jag länkar till inlägget där jag skrivit om mig. Nu när några nya hittat hit så kan det vara roligt för er oxå att veta lite mer om mig!
 
http://mathildaangelini.blogg.se/2013/june/om-mig.html#comment
 
 

Smakprov

Ett smakprov från dagen


1 riden 1 kvar

Nu är Mick riden. Det gick toppen!
Direkt vidare till Laura nu! Hon ska få ett hyfsat lugnt pass.


Fotograf

Jag måste tipsa om en tjej som är otroligt duktig på att ta kort. Det är nämligen Sandra Eriksson. Hon tar de allra flesta bilderna på mig och jag uppskattar det enormt. Det är så himla roligt att ha bilder på sin häst och sig.
 
Hon ska följa med till kungen idag och ta kort. Så inom kort kommer det finnas mycket snygga bilder på Mick oxå. Spännande att få läckerbiten på bra bilder!
 
 

Falsterbo

Snart är det dags för det jag längtat efter så länge, Falsterbo! Det är verkligen någonting jag ser fram emot på sommaren att åka bil 7 timmar med mamma och prata om allt. När man väl kommer fram och ser den absolut finaste platsen i sverige. Det är som att vara utomlands. Ljuset är annorlunda det finns sandstränder. Men det allra bästa är ju trots allt att kolla på tävlingarna! Nej, där ljög jag...Shoppingen är det bästa! Det finns verkligen hur mycket som helt och vågar inte ens tänka på hur det blir i år när jag har ny häst och allt. Det visar sig.
 
Jag ska även få träffa en otroligt saknad människa så det kan inte bli bättre. Inte långt kvar nu.
 
Samma dag som jag kommer hem från Falsterbo ska jag bort igen. Men denna gång för att jobba i ett Tävlingsstall. Det kommer bli spännande. Så jag och Laura tar vårat pick och pack och sticker iväg i 2 veckor. Kommer bli super lärorikt... Men mer om det i ett annat inlägg.
 
Falsterbo bästa på hela sommaren!
 
Förra årets shopping.
 
 
 
 

min önskelista del 2

Jag gjorde en lista på vad som jag så gärna skulle vilja ha till hästarna. Men denna lista är på 10 saker jag skulle vilja ha till mig själv.
 
1. Roecki handsklar skulle inte sitta helt fel. Jag använde alltid deras gamla modell sen bytte jag till Kingsland. Men jag tycker de går sönder så fort. Kankse dags att byta tillbaka till dessa?!
 
2. Så coola stövlar. Alla har nästan hunter stövlar men vad gör de när det finns så här snygga. 
 
3. Älskar att rida i skjortor, det är både snyggt, skönt och stilrent! Och denna är dessutom extremt fin!
 
4. Jag har 2 par animo. Men dessa är så snygga så måste nästan se till att köpa de nästa gång. Dem är ju trots allt hur bra som helst. Men priset är saftigt....
 
5. Så snyggt att rida med klocka. Praktiskt också. En med bling skulle inte sitta helt fel.
 
6. Jag vet att jag verkligen inte behöver ett par till stövlar. Men ett par skreddarsydda för mig skulle vara så skönt. Har alltid velat designa mina egna stövlar men nu känns det som att det börjar bli dags. När min tävlinsstövlar går sönder hoppas jag på något liknande! (Y)
 
7. Såg denna sjukt snygga kavaj på Strömsholmstävlingarna och fastnade för den direkt. En sån skulle jag vilja köpa. Men den kommer jag i så fall inte börja använda innan jag fyllt 18. Tror de inte blir så snyggt med kavaj över, tyvärr.
 
8. Skulle vilja ha ett till fast i guld. Har ett i vanligt silver och ett i turkost sen innan och gillar de enormt. Piffar till vilken outfit som helst. Och allt som är glittrigt fungerar ju ;)
 
9. lite fel årstid att vilja ha en dunjacka...men. Jag älskar min långa KL dunjacka och skulle verkligen vilja ha en kort att rida i! 
 
10. Och sist men inte mist denna piké från Animo. Hur galet snygg är inte denna. To die for.
 
(Alla bilder är lånade från google)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skola och hästar

Att kombinera skola och hästar är inte alltid det lättaste att göra här på jorden. Det gäller att man har en del planer och planerar nästan allt i minsta detalj. Så är det iaf för mig. 
 
Under min tid på Viksängsskolan (7-9) så måste jag erkänna att det var en ren katastrof. Det var hur långa dagar som helst i skolan och sedan hade jag två hästar. Och bara för att skolan slutade 16.00 varje eftermiddag så betydde det inte att skolan var klar, utan det var tonvis med läxor varje dag att göra. Att hinna med allt det blev svårt. Men på något vänster lyckades jag. Gick ut med bra betyg och hästarna hade inte tagit nå stryk.
 
Men det var allt annat än smärtfritt...Jag blev ofta sjuk, var hela tiden trött och gjorde inget annat än läxor (kändes det som) Det var då jag bestämde mig för att när jag ska väla gymnasium så ska det vara ett som man läser i block. För att ha 17 ämnen varje vecka han jag helt enkelt inte. Det var då jag bestämde mig för Widénska. Och än så länge är det mitt livs bästa val. Jag hinner med skolan väl coh hästarna mer än någonsin. Det finns fortfarande inte så mycket tid till kompisar och det är såklart hur tråkigt som helst. Men tyvärr måste man prioritera här i livet. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att det blir ännu mindre plugg i 2:an så att jag hinner med vänner och familj mera!
 
Oj jag vet inte riktigt vad jag ville komma med detta, blev något rörigt. Hoppas ni förstår ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Dagens ridpass

Jag vet att dagens ridpass kan vara bland de tråkigaste som finns att läsa! men jag gör en kort sammanfattning ändå! 
 
Michigan var lite trött i början... Men vi tog in han direkt ifrån hagen och red på en gång så absolut inge konstigt.
Jag provade då min sadel idag. Men den låg tyvärr inge bra så fick sätta på Lottas ist. Så tyvärr måste ny sadel köpas. 
 
Jag kände på honom i alla gångarter och Mick var fin. Sedan gjorde vi en markarbetsövning. Lotta sa massa tips som var superbra. Jag är väldigt nöjd med dagens ridpass. I morgon blir det endast dressyrarbete. Men det är lika roligt det (nästan ;) ). Jag hoppas även på att kunna ladda upp film från idag, men just nu krånglar det.
 
Från dagens markarbetspass.
 
 
 

Kungen

Det gick så bra på träningen idag. Glad Mathilda och Michigan innan passet!


Sagohästen, du är saknad

Min första foderhäst jag hade, jag älskade honom så mycket. Saknar han varje dag och önskar att han kunde komma tillbaka så jag kunde säga hejdå en sista gång.
 
Allt började hösten 2007, så fort han klev ut ur transporten visste jag att det var han jag älskade. Det kanske låter kanske konstigt men så kändes det. Han var en vit sagohäst!
Jag blev fodervärd på honom redan första veckan. Veckorna rullade på och jag hade min första foderhäst som dessutom var en dröm. Jag hade inte ridit honom än utan bara gått med honom då han skulle vänja sig ordentligt med omgivningen.

Efter några veckor kom första ridpasset, jag var helt överlycklig efteråt. Han var inte en saga att rida, men han hade ju fått mitt hjärta så det var bara att gilla läget och lära sig honom i ridningen
Han var en maxad D-ponny skimmel som var född 1996.
 
Jag var på tok för liten för att rida honom, jag var ju trots allt runt 140 lång. Men jag struntade i det och kämpade på. Jag hade bara bestämt mig att det skulle gå.

Till en början gick ridpassen allt utom bra! Han skenade med mig. Spran över på ridskoledelen i ridhuset. Men jag kämpade och kämpade och efter månader av träning började de äntligen gå frammåt! Våren 2008 tränade och tävlade jag min sagohäst runt 90 cm och jag var hur stålt och lycklig som helst! Allt var perfekt och jag drömde hela tiden att han var min! Det var nästan "för bra för att vara sant". 
 
När allt var som bäst och jag var lyckligast så hände det som absolut inte fick hända! Han fick akut kolik och det gick inte att rädda min sagohäst. Jag kommer ihåg när en ridlärare skulle berätta vad som hänt för mig, det var samma dag som jag skulle hälsa på honom. Sussi berättade den overkliga sanningen och jag bara stirrade på henne tills jag kände att mina ben vek sig. Jag blev förkrossad, chockad och otroligt besviken..Jag var så ledsen och helt förstörd i flera veckor efter! För han var den absolut bästa ponnyn jag träffat! Det var något speciellt med min sagohäst som inte gick att förklara.

Det är ett speciellt minne jag kommer ihåg extra mycket.. Det var veckan innan han gick bort.

Jag och mamma åkte till stallet, Porsche stod fortfarande vid hagen bredvid vägen. Så jag drog ner fönsterrutan och ropade på honom. Han kollade på mig med sina vackra ögon och sen sprang han efter bilen ändra fram till grinder och gnäggade samtidigt. Just i den där stunden var jag så lycklig!

När jag skriver dethär rinner tårarna nerför mina kinder och jag saknar honom varje dag. Det blir bätte. Men jag tänker otroligt mycket på honom än idag! Jag saknar honom så!
Men alla minnen finns kvar i mitt hjärta och kommer alltid att stanna där, Porsche du var min första kärlek! glömmer dig aldrig min kung!

 vila i frid och galoppera fritt på de gröna ängarna. jag älskar dig nu och föralltid♥
 
 50 cm. Andra starten
 
 
 
 
 
 

Ny vecka

Nu är det måndag igen. När det är lov går tiden så himla fort! Denna vecka händer det inte allt för mycket förutom tävling i helgen.
 
 
Veckan ser ut som följande:
 
Måndag: Åka och rida Mick. Anyagligen Libac oxå.
Tisdag: Laura ska ridas lite lätt. MIck ska ridas.
Onsdag: Laura rids lite hårdare. Mick ska ridas. Antagligen LIbac oxå.
Torsdag: Bella kommer. Laura ska ridas. Mick ska trimmas.
Fredag: Laura ska trimmas igenom inför helgen. Mick ska ridas. Kanske libac.
Lördag: LA på Laura.
Söndag: 2 LA på Laura
 
Under veckan ska jag även hinna med att packa. Men annars händer ingenting. Men vem vet, det kaske blir nå oplanerat.
 
 
 
 

Ridning, mål

Jag tänkte berätta lite vad mina mål är och hur mina planer ser ut inom ridningen just nu.
 

Mina planer är att först och främst gå ut gymnasiumet. Under denna tid ska jag rida mina 2 hästar så mycket som möjligt och utvecklas! Sedan är mikn tanke (nästan helt säker) att jag ska åka bort 1 år och jobba. Jag vill lära mig så mycket som möjligt inom ridsporten och bli så duktig jag kna bli så därför tycker jag att det verkar som en otroligt rolig men framförallt lärorik resa. 
Mina plan låg alltid på Tyskland men jag har det öppen, vem vet om man kanske får ett annat erbjudande så ska inte planerna vara stängda ;) 
 
Jag har även mål med mina hästar nu. 
 
Laura- Mål är att starta 120 stadigt med henne innan hon säljs. Blir det 130 gör det ingentigt det är ett+. Sedan ska jag även se till att starta fälttävlan på prinsessan snart. Jag tror hon skulle älska det och det är en bra merit att ha fälttävlanskort. 
 
Michigan- Jag kan inte säga att jag har satt upp direkta mål på honom än. Utan först och främst ska jag lära känna honom väl. Sedan starta 1m och 1,10m banor och känna. Men mitt långsiktiga mål är absolut 140 och junior SM.
 
Längre än såhär har jag inte kommit i mina planer och mål. Det får räcka så länge. Jag ska lära mig allt som går att lära. 
 
Laura LA
 
Återigen en kass bild på Michigan.
 

Saker jag skulle vilja göra/ha för en dag

Tänk va roligt om man skulle få bestämma 10 saker att göra/ha för en dag. Jag skulle verkligen vilja göra/ha dessa 10 punkter!

1. Vara kille. Förstå hur de tänker och se hur de snackar med varandra.

2. Ha hur mycket pengar som helst/köpa allt jag vill! Tänkt att bara för en dag få köpa allt man vill.

3. Vara en världskändis. Det skulle vara spännade och se hur det egentligen lever sitt liv. 

4. Kunna flyga. Tänk att kunna flyga vart man vill, vilken frihet.

5. Träffa en världskändig som jag skulle få spendera dagen med.

6. Vara med i en film. Roligt att se filmen sen när den kommer ut.

7. Få vara i en regnskog! Verkar så himla häftigt.

8. Köpa allt jag vill i New York.

9. Få rida en av Rolfs bästa hästar!!

10. få riktigt tjockt och fint hår. Haha det har alltid vart en liten dröm.

 

RSS 2.0