Nya saker

Efter min lilla huvud dykning rakt ner i gruset så sa läkare och sjukvårdare att jag inte hade nå annat val än att köpa ny hjälm. Ganska förståligt med tanke på hur den ser ut och även mitt huvud! Men det bli en samma lika. Älskar min samshield och det blir en exakt lika dan! 

Stigbyglarna gick även de sönder så måste skaffa nya free jump oxå. Denna gång blir det PRO vanilj/bruna! Så snygga! 







Mörbultad

Tänkte försöka mig på att skriva lite här nu. Snurrar inte lika mycket nu när jag skriver. 
 
Laura nitade som sagt igår på tävlingen i mellan en kombination. Hade inte en chans att sitta kvar. Inte normalt att Laura nitar. Det är inte hon! Så hon ska kollas upp på torsdag pga säkerhetsskäl! 
 
Jag har fått kraftig hjärnskakning och blåmärken lite här och var. Hela kroppen gör ont. Men lever det gör jag :) Kommer tyvärr inte kunna blogga så mycket då jag inte får sitta vid datorn under längre tid! Får inte rida på en vecka. Men det får vi se hur det går. Jag får känna efter hur allt känns så det är tävling på lördag. Men innan dess ska nya stigbyglar och ny hjälm köpas för hjälmen är paj kan jag meddela! 
 
 

Hjärnskakning

Bilden får säga sitt tills de inte är jobbigt att skriva längre! 




Laura

Red bara Laura idag då Mick är otroligt öm i pälsen just nu! Få han fick bara en promenad. Ponny bus var pigg, fin och glad som vanligt! Har en bra känsla! 




Tävlingsdags

Äntligen tävling igen! "För det var ju så länge sen", haha ;) Min prinsessa och jag ska på äventyr till Fagersta i morgon. Det blir två LA på deras utebana. Sista utetävlingen för i år. Ganska tragiskt men ändå skönt att komma in men mer tekniska banor! 
 
Ska rykta min ängel riktigt länge idag. Så länge hon står ut! Hon är underbar på alla sätt lilla Laura förutom när hon tröttnar på att bli borstad ;)
 
 
 

Jag slutar aldrig förvånas

Min älskade Ballinaclogh Laura. Denna ponny. Vad är det för oslipad diamant jag hittat? Hon börjar bli mer slipad nu. Visa vad hon går får. Jag slutar aldrig förvånas av denna otroligt underbara ponny! Hon levererar gång på gång och jag står ännu en gång med öppen mun. Hon hoppar 120-125cm som om det vore 50cm. 130 är inga problem för henne det vet jag! Hon är som en tiger över hinderna och nu när den oslipade diamanten börjar bli fin och växa i sig själv så är hon bara underbar. Jag kan inte förstå eller förklara. 
 
Hennes och min resa har varit långt ifrån lätt. Tro det eller ej, första vintern jag hade henne ramlade jag av 23 gånger. Hon var helt galen. Bara sprang och bockade hela tiden. Hon spräckre min läpp gång på gång av alla hennes stegringar. Jag fick blåmärke efter blåmärke. Nu 2 år senare står jag här med en stjärna. En riktig kämpe som gör allt för mig! Hon skulle aldrig få för sig att kasta av mig och inte heller dra iväg med mig! Jag och Laura är nu ett team med ett otroligt band. Det är vi 2! Jag och min oslipade diamant som nu är nästan helt färdig slipad. Min och stjärnans resa är något alldeles specielt som jag aldrig kommer glömma. Hon är min bästa vän och kommer alltid att vara. Tack för att du hittade mig min fina Laura!
 
Jag älskar dig! ♥
 
 
 

Dagen.

Idag mådde jag bra igen. Konstigt de där! Sandra kom och hämta mig och vi åkte till stan och käkade lite. Mys! Nu sitter jag i hennes soffa och väntar på att rida mina 2 fina hästar!




Korta vinterjackor

Jag kollar runt på korta vinterjackor just nu. En som man kan rida i. Dessa föll mig mest i smaken! 









Nya täcket

Mamma hade tagit kort på Mick i hans nya fina täcke. Tyckte det var superfint. Det ända är att han ser ut att få 74meter lång hals i täcket. Kanske bara synvilla eftersom den vita kanten sitter bakom manken?! Tyckte de iaf såg mysigt ut. 





Sjukling

Idag har jag inte mått bra alls. Först trodde jag att det var magsjuka. Sov lite till sen blev det något bättre. Men bra mår jag inte. Varken skola eller stall blev det idag. När jag är hemma från stallet då mår jag inte bra, haha!
 
Mamma har köpt ett vintertäcke idag till Mick som jag får se när jag åker till stallet nästa gång. Får typ abstinens när jag inte är i stallet någon dag. Helt sinnes.
 
 

Mör kropp

Har känt mig riktigt trött och mör i kroppen hela dagen idag. Fryst som en jag vet inte vad i skolan. Sov ca 15 min när jag kom hem vilket resulterade till en liten gladare och mindre mör Mathilda. 

Åkte till stallet. Var med på UA (ungdomsambasadörerna) i ca 50 min innan jag gick ner och red. Gick riktigt bra. Men det känns ganska tråkigt att jag har fått plockat fram täcket när jag rider. Då är det kallt!!
Laura vilade idag. Hon fick nya skor och är nu redo för tävling i helgen! 





Film, träning

En av filmerna från träningen igår! fina Laura ♥
 

Onsdag

Godmorgon! Ligger just nu i sängen, kommer inte upp, haha! Idag går jag i skolan till 14.55 och där efter blir det stallet. Idag blir det ett hårt pass på Mick och Laura skrittas. Sedan ska jag nog mysa en del med mina bästa hästar! 

Jag glömde ju säga att jag lastade Mick igår utan en endaste protest. Han har varit lite bångstyrig med det innan. Så det var himla roligt. Även han gör framsteg varje dag. 
Nej nu måste jag kliva upp. Ha en dra dag! 




Hoppträningen

Ojoj vad bra det gick idag på hoppträningen! Riktig guldponny! Första inne träningen och de låg på 120cm. Hon va klockren idag. Kändes bra från början till slut. Hon var taggad, lyssnade och var otroligt lycklig! 

Nu är jag lycklig! 

Stillbild från dagens träning!

Hoppträning

Jag är så himla galet taggad till hoppträningen idag. Lottas träningar är ibland det bästa som finns. Man lär sig massa och hästen utvecklas! Nu vill jag bara sluta skolan och dra ut till stallet denna mysiga höstdag. 




Dagen

Åh oj vad jag har vart trött idag. Helt seriöst. Riktigt jobbigt. Hade den mest ovärda dagen i skolan på det oxå! 

Tog en nap när jag kom hem i ca 10 min sen direkt till stallet. Fixade allt idag i stallet. Red finaste Laura inför morgondagens hoppträning. Hon var lite het på gröten idag och skicka in nosen något bakom hand ibland när jag var tvungen att bromsa. Men efter ett tag blev hon super fin. Min ängel. 
Mick vilade idag då han fick vaccin i morse. 

Nu ska jag sitta ett tag vid datorn och sen tvätta håret och sova. 




Godmorgon

Nu har jag tänkt igenom gårdagen och lugnat mig. De är bara att komma igen. Mick måste få rutin. Han ska inte bli rädd om en häst hoppar in i oss, även om de är fullt förståligt!

Innesäsongen börjar nu och då blir det 90cm och 1m ända tills han får rutin och förstår att han inte kan köra med mig. Det går bättre och de kan inte alltid gå bäst. Som på Sterk gick det super och igår sämre. Så är det när man håller på med levande djur. Det är bara att acceptera. Jag är specialist på att kämpa vidare. Och mitt mål är fortfarande att hoppa 140cm på Mick. Jag vet att det kommer gå med träning och tålamod! Det är något speciellt med Mick som säger mig att han kommer gå långt. Den som väntar får se! 

Lilla knas Musse igår!

Skrämmande

Det är verkligen skrämmande hur framhoppningen på storhäst tävlingarna är. Högerregeln kan du ju se dig i himlen om. Den rider in i dig och struntar i allt och ska bara göra sitt. Ganska konstigt tycker jag. Det borde ju vara bättre på storhästar än ponnyer. Eller har jag fel?

När man har en liten nervig häst blir de värre oxå då hela framridningen blir förstörd. Jag är nog inte den enda som känner så. Nej bättre koll på storhästtävlingar önskas.





Free jump

Något som skulle sitta riktigt fint just nu är ett par soft up stigbyglar ifrån Free jump. Har ett par nu och älskar dem. Men skulle vilka byta upp mig till ett par pro vanilj/bruna. Skulle blir så otroligt snyggt på mina hästar. Speciellt om jag köper ett Christina sport schabrak som är brunt och med guldigt kantband. Säger bara wow. Den synen!




nytt, nytt, nytt

Nästa år får jag inte längre tävla i mina schabrak som har en logga som är större än 6cm. Det är den nya regeln i TR. Tyvärr så har alla mina schabrak förutom mitt Anna Scarpati en logga som är större är 6cm.
Synd tycker jag då jag älskar alla mina fina schabrak. 

Om ju får säga mitt så tycker jag att det är en riktigt onödig regel i TR. Visst jag kan förstå tanken med att alla sponsorer ska synnas men snälla att ha en regel om att man inte få ha loggor är väl ändå att gå för långt? Men det finns inget att göra åt saken. Det blir inte bättre av att gå och älta detta. Bara att acceptera läget. 
Så i vinter måste min schabrak samling förnyas med schabrak utan loggor. Som sagt så älskar jag Christina sport och Anna scarpati schabraken så blir väl 2 nya av dem. 
 
Kanske inte va sån dum regel ändå nu bär jag tänker efter. Då har jag en bortförklaring till att jag måste köpa nya fina schabrak. *blink* 





 
 

Tävlingsdags

Nu är det dags för tävling igen. Denna gång i Sura på Mick. Vi ska hoppa en reg 110cm. Vi tar allt som en träning och jag ska göra en välriden runda. Bara få in rutinen på tävling för Mick och även för mig bland alla storhäst ekipage. Det känns bra.

Att tävla måste vara bland det roligaste som finns. Stå där i stallet kvällen innan och putsa allt. Pussa lite extra på min pärla och bara finslipa allt passet innan. Allt är så mysigt och bara så rätt. Med detta trivs jag. 

Än så länge tycker jag dock att det fortfarande är roligast att tävla ponny. Kanske är det för att jag har alla kompisar där? Känner inte så många än på storhäst tävlingarna. Bara 1,2,3 st som jag känner och kan prata med. Kul med nytt ändå och snart känner jag fler. Då blir det säkert lika roligt. 


Måste ta nya bilder. Börjar bli tjatiga bilder nu...

Gårdagens hoppträning

Som sagt hopptränade jag ju för Lotta igår på lille Micken. Det går verkligen framåt nu. I början när jag fick honom gick det bra, sedan fick vi en svacka efter några veckor. Sen gick det super bra och nu går det bra. Inte en lätt häst jag valt. Det som nu är de svåraste är att hitta det dära mellan tempot för ungefär 110-120 banorna. Den långsamma grundgaloppen sitter och det fungerar galant till ungefär 1m. Efter det måste tempot läggas upp och då blir han lite het och tar tag i hinderna för mycket och då får vi inte de runda fina språngkurvorna. Men det blev mycket bättre mot slutet av passet. Vi hade en linje med oxer 3 galoppsprång, 3studs, 3 galoppsprång oxer. Och massa andra linjer. Hoppade räcke serpentin till räcke serpentin. Super bra övningar för att just hitta denna mellangalopp.
 
Lotta är så skicklig och jag känner i god tid när någonting måste fixas på hästryggen så nu jobbas det stenhårt med det lilla problemet. Jag hittar Mick bättre för varje dag som går nu. Det är riktigt skönt att det går åt det hållet. Inom nolltid sitter allt och vi är redo för de riktiga tävlingarna. Men först ska allt sitta på träning.
 
Är som sagt nöjd med gårdagens träning och nöjd med Mick. Jag vet vad jag måste träna på och då tränar jag tills det sitter. Så är det bara! 
Min fina lilla häst! 
 
 

Min fina ängel

Min fina tjej. Åkte förbi stallet nu efter föreläsningen och tog av henne täcket. Hon undrade varför jag skulle åka igen. Lilla gullet!






Dags för en föreläsning

Idag är det dags för en föreläsning om ryttarens sits. Det är med alla ridtjejer på Widénska. Blir nog bra! Efter det blir de såklart stallet!


Detta schabrak från tophorse....  Såå snyggt!

Stillbilder

Några stillbilder från dagens hoppträning.







Hoppträningen....

....gick super bra! finns en hel del jag måste öva på. Men vad är träningar till för?! Jag tänkte ta upp allt som var bra och mindre bra + det som jag ska öva på! Nu är det idol och sen sova som gäller! Bilder + filmer från träningen kommer! 
 
 

Påväg

Nu är vi påväg till Lotta för att hoppträna! Super kul! 




Morgon

Ny dag. Idag är jag ledig! Skönt! Igår kväll uppdaterade jag min mobil till iOS7 och mobilen är otroligt rolig! Men tyvärr så fungerar inte appen som den ska av det. Vilket gör att det inte blir riktigt lika mycket bloggning som tidigare. Men de ska självklart åtgärda problemet.

Idag blir det hoppträning på Mick för Lotta. Alltid lika kul! Laura vilas eller rids lite lätt. Det får vi de ikväll. 

Slänger in en bild på min nya klocka! 



Uppdaterat




Denna dag

Satt och pluggade igår när jag kom hem ett litet tag sedan kollade jag på idol och sen somnade jag med en gång. 

Nu på morgonen är det dags för prov. Efter lunch är det redovisning där efter slutar vi 14.55. Då blir det stallet med en gång! 




Ny favorit

Denna underbara bild är en av min favorit bild på Mick. Han är så otroligt söt och han tycker att han är bäst just i detta ögonblick. Min lilla stjärna ♥
 
 

Dagens shopping

Jag och mamma åkte förbi hööks en sväng och köpte välbehövliga saker nu när hösten är här. Det blev ett par super sköna och snygga gummistövlar, låga stallskor med ull i som jag ska ha till de långa chapsen som jag även bytte till rätt storlek idag!













Bilder från KM

 
 
 
 
 
 

Utvärdering tävlingsplats Stora Ekeby ridklubb

Jag tävlade som sagt på min hemmaklubb denna gång. Jag gör ju det en hel del. Älskar faktiskt våra tävlingar.   

Framridning- Det finns 2 ridhus som du kan värma upp i ett "litet" som du får vara hur länge som helst i och sedan det stora där ett visst antal får komma in. Där är det stort och bra man kan värma upp precis som man vill. Kan bli något varmt framåt em när solen ligger på.  
 
Framhoppning- Är i samma stora ridhus som framridningen. Ridhuset är alltså uppdelat på 2 vilket jag bara tycker är bra! Man får rida i båda varven och det blev sällan rörigt. Bra koll på ponny dagen men något rörigt på häst dagen. Kude vart mer ordning då!

Tävlingsbanan- Super stor och fin ridbana på ny hinderpark. Känns lyxigt att tävla här. Rolig bana och hyffsat underlag, jämt och fint. Inte bästa banorna denna helg dock. Tyckte dem var för svåra för de låga klasserna!  
 
Läktare- Ingenting att hänga i julgran med. Finns några bänkar under tak som är bra och några in till väggen som var mysiga att sitta på vid sol.   
 
Cafeteria- Bemöttes mycket trevligt av personalen i cafeterian. Bra med dricka och det fanns en hel del godis och mackor. Mycket bord och en fin uteplats mot ridbanan! Sedan sålde de även mycket bra mat under cafet. Grillen var igång hela dagen. Stort + för det!  
 
Funktionärer- Personligen tycker jag att de var mycket trevliga hade bra ordning och koll. Men svårt att säga för mig som nästan känner alla. Men försökte ha koll och se hur de var mot andra och jag uppfattade det positivt!   
 
Priser- Mycket bra priser! Sponsrade av Glada Hästen, Hööks, Ica kvantum och sadelmakeriet i Strömsholm. Det var vinnartäcke, träns, schabrak och massa annat spännade! I min LA klass vann jag jätte fint bucas täcke. Verkligen + för det!!  
 
Övrigt/sammanfattning- Det skulle vara roligare med bättre läktare. Annars har jag absolut ingenting att klaga på förutom den dåliga ordningen på hästdagen inne på framhoppningen. Gillar verkligen den rymliga ridbanan och priserna + för maten oxå! Tycker helt enkelt att vi har bra och organiserad tävlingsplats!


Godmorgon

Idag efter skolan blir det stallet nästan med en gång. Mick ska longera inspänd över sockerbitshindera. Det är bra för honom att lära sig att inte överhoppa så mycket. Det är endast därför jag longerar honom. 

Laura ska ridas ut om jag inte har helt fel! Bra för henne! Speciellt eftersom hon var lite bråkig igår! De blir ju dock lite bråkigare av att stå ute i regn och blåst så jag får ha överseende!




Dagen

Nu har jag landat i soffan. Riktigt skönt efter en grå, kall dag. Red min fina Laura idag och gick en sväng med Mick riktigt mysigt. Tog på mig min vinter lurvtröja innan jag åkte till stallet. Frös som en jag vet inte vad. Men med den på blev det bättre. 

Har oxå putsat all min utrustning vilket tog tid! Men välbehövligt var det! 

Nu är jag riktigt trött så det blir att kolla på idol och sedan bums i sängen! 







Inspirerad

Jag blir så otroligt inspirerad av att kolla på duktiga ryttare som rider höga klasser. Se, lära och analysera de allra bästa ryttarna är en super bra inspirations källa!  Man lär sig inte alltid mest genom att bara utföra det fysiska arbetet i ridningen utan det är lika viktigt med teori och att se och höra. 

Som idag när vi hade 120cm hoppning på Sterk så är det otroligt nyttigt att sitta och kolla på de duktiga ekipagen. Hur de rider an hinder, hur de gör före, efter och emellan hinderna på t.ex. en hetare häst. Hur de löser situationer som kommer oväntat osv. Jag vill lära mig mer genom att se hur de gör. 

Man ska sedan ta efter det man tycker är bra och passar ens egen häst och ridning. Men man för aldrig glömma att rida med sin känsla. På marken kan du tänka, analysera och diskutera. Men på hästryggen gör du ditt bästa och sätter in känslan för att få bästa möjliga pass! 

Hem och träna, träna och träna för att få samma flyt på tävling som de allra bästa har! 





Free Jump Stigläder

Någonting jag måste tipsa om är free jump stigläderna. Jag har dem och de är otroligt bra. De är riktigt underskattade tycker jag. Om man har ett par free jump stigbyglar så blir allt mycket lättare + skönare med dessa läder! Ligger mer stilla och ger inga onödiga skador. Du får ge ca 1200:- för dessa stigläder, så värt det!




Utvärdering Gagnef ridklubb

Bättre sent än aldrig! Här kommer nu utvärderingen från när jag var i Gagnef. Denna gång var det alltså ett meeting. 
 

Framridning- Det fanns inte något särskilt ställe att rida fram på. Utan det bästa stället var i en hage som var stenhård. Men det gjorde inte så mycket eftersom framhoppningen var så pass bra.

 

Framhoppning- Som sagt så var framhoppningen super bra! Det  fanns 2 olika paddockar som man fick välja mellan. Det var dessutom super stora! Bra ordning, underlag och hinder.

 

Tävlingsbanan- Bra bana. Stor men något ojämt underlag. Banan var super bra byggt tycker jag i båda LB och LA. 

 

Läktare- Det var sådär läktare. Det fanns gottg om plats att stå runt den. Men några fler bänkar skulle det finnas! 

 

Funktionärer- Funktionärerna var bra. Snabba på banan och bra på framhoppningen. Men jag märkte inte av dem så mycket. Det spelar ju igen roll så länge dte är organiserat och ordning. 

 

Parkering- Var bra. Fick gott om plats. Dock var det utspritt men det kanske var endast p.ga. mettinget?!

 

Musik- Jag tänkte faktiskt inte alls på musiken dnna tävling. Så jag kan faktiskt inte säga nogonting om den. Tyvärr.

 

 

Övrigt/sammanfattning- En väl organiserad tävling. Lite för lungt för att vara ett meeting kan jag tycka. Låg lite öde med en enda pizzeria och Ica i närheten. Men allt det andra var mycket bra så det kompenserar upp det andra. Tog ett tag att åka dit. Men det var de värt. Jag kan tänka mig att åka dit igen! 

 

 


Monday

Ny vecka igen! Då är det det dags för ännu en ny veckoplanering. Förutom skola varje dag denna vecka så händer detta med mina hästar....

Måndag: skritta Mick. Rida Laura ordentligt.
Tisdag: longera mig över cavalettihinder. Laura rids ut.
Onsdag: Mick över bommar. Laura vilar.
Torsdag: Mick hoppträning. Laura rids på ridbanan.
Fredag: Mick vilar. Laura rida ut. 
Lördag: Mick rids igenom över bom. Laura lika så.
Söndag: Tävling på Mick! Laura vilar.

Detta är då min veckoplanering. Skönt att planera hela veckan så att man här någonting att följa. Förutom hästarna och skolan så händer ingenting förutom att jag har sååå här mycket plugg denna vecka! Kul! 




Min helg

Min helg har varit så himla rolig men ända så ansträngande. Jag har knappt hunnit tänka någonting och när jag väl har kommit ikapp mitt huvud så har mina tankar bara hamlat fel. Saknar vissa något enormt och tycker det är så synd att de man tycker om mest oftast alltid försvinner förr eller senare. Men som sagt för det mesta har allt fokus legat på hästarna och fokus på tävling! 
 
Det var ju super kul att vinna KM i fredags det var ett sånt himla motivation rakt upp till toppen och jag är redo att kämpa ännu mer. 
 
Jagar sista nollan på Laura och petade tyvärr de 2 sista hindrena i LA på Laura igår. Men hon var fin och det var riktigta rull pet bara! Lite surt men jag atr igen! 
Mick var super duktig idag. Hoppade bara två små klasser 90cm och 1m för att ha full koll innan jag går upp igen! Och i 90cm var han så himla fin. Fick tyvärr 1 tidsfel. Men va skjutton spelar det för roll när min plan var att rida super lugnt. Så men denna ritt är jag super nöjd! 
1m fick vi 0 fel i grunden och tyvärr 8 i omhoppningen. Han var så fin hela grunden och sedan hinder nummer 8 var det ett sebra våg hinder med plank och helt plötsligt fick han för sig att det var farligt! Han hade ju "bara" hoppat det 5 gånger innan. Så fick pet där och han drog sedan iväg efter dte hindret så fick lägga volt. Men sedan hoppade han så himla fint resten så även denna runda är jag super nöjd med! Roligt att jag börjar hitta ridningen!
 
Bra helg men skulle nästan kunna somna stående nu! Förresten vad kul att se att jag har så många nya läsare! :D Hoppas ni stannar kvar. Fråga gärna massor om ni undrar något! 
 






 

Bra det går

Får inte isär spånbalarna! Sitter bokstavligen som berg! 





Smile








Christina sport

Älskar detta Christina sport schabrak! Tänk va snyggt det skulle bli på Mick och Laura med svart schabrak och klarblå kantband! Vill ha!




Teen choise awards 2013

Ibland måste man göra något annat än att bara se på hästar såhär mellan tävlingsdagarna! Kollar på ist på alla snygga kändisar och Ian Somerhalder som är såååååå snygg!

Men somnar snart stående så måste lägga mig snart för att orka i morgon!




Laura ludd grimma




Hennes fina grimma! Men med på kort ville hon inge vara idag! 
 
 

Morgonpigg

Jag är på senare tid blivit morgonpigg? Alla som känner mig vet att jag är extremt morgontrött. Det är iaf skönt att vakna 06.17 självmant och va pigg. 

Jag hänger på mamma redan nu till stallet och fixar allt till mina pollar innan jag ska vara funktionär! Funkis är jag till ca 12.00 och där efter ska jag tävla! Toppen dag men andra ord!

För övrigt är det en väldigt mysig höstdag! Ha en bra morgon! 




trött efter fullspäckad dag

Vaknade av mig själv omkring 8 i morse. Gick upp med än gång och myste med katten och vovven ett tag. Sedan började jag med att rensa bland mina kläder. Det var en skräckhistoria kan jag säga. Visste inte att jag hade såå mycket kläder. Galet! Rensade och städade ändra fram till 14.30 men endast en frukost paus och lunch paus, och ändå är jag inte helt klar. Rummer är helt prima rent och snyggt. men lite kvar i garderoben att göra. Välbehövligt var det kan jag säga!
 
15.30 åkte vi till stallet. Kl 16.00 sadlade jag Mick och red honom ett tag på banan innan tävlingen då han har mycket energi. Hoppade sedan över hinderna och det gick suveränt efter ca 40 min gick jag ner med honom igen.
 
Kl 18.00 gick första ekepaget in på banan och då var det dags för mig att sadla min fina Laura. Började rida fram på en alldeles för taggad ponny. Haha sötis Laura. Hoppade sedan fram 1 och 2 på banan. Blir dock lite problematiskt att hoppa fram en supet het ponny på banan som är hur taggad som helst. Startade sedan och fick ett surt pet på ettan. Men annars flöt det på med alldeles för lite galoppsprång på alla linger. Min fina ponny så glad hon är när hon tävlar! haha. Kom 4 i KM med henne. Nöjd fast jag hade lite ont i händerna efteråt ;)
 
Sedan blev det snabbt byte till Mick och han fick jag värma upp ändra från början ute på banan. Det tyckte jag kändes bra och han var fin! Hoppade fram och startade. Han var så otligt fint och fick ett sånt bra flyt. Har verkligen börjat hitta knapparna nu. Så vi gick in som enda nollan  storhästklassen och blev Klubb mästare. 
 
Nu är jag Klubb Mästare i både hoppning och dressyr på häst. Det känns så himla roligt tycker jag. Vi får se vad Mick säger när vi ska in på Lucia firander och hämta pokal samt täcke. Det kan bli spännande! 
 
 
 
 
 
 

Klubb mästare

Idag blev jag KM mästare på Mick! Åh så glad jag blev! Mer om det kommer! Nu blir de tävling hela helgen. 




"Lediga fredag"

Idag har vi bara ridning hemma. Så man kan säga att jag har inga lektioner idag och är ledig. Har inte ridit nu på morgonen eftersom det är tävling på kvällen. KM idag! Bara att köra på med Laura och tar det som en träning på Mick. 

Mår annars mycket bättre redan idag. Skönt! Var nog allt vatten jag drack igår, haha.




Fina

Red inte särskilt länge idag. Utan checkade bara att allt fungerade och gjorde lite lösgörande! Orkade inge mer.





Godmorgon

Vaknade upp med halsont idag. Inte mycket men något mer än igår. Huvudet var iaf bättre så kanske på väg bort? Hoppas det! 

Annars är det en väldigt mysig torsdagsmorgon med dimma och duggregn. Hösten är här! Vi får se vad som händer idag när jag vilat upp mig. Måste bli bra för vill vara topp trim i helgen! 




Sjukling

Nej, nej, nej. Nu har jag börjat bli sjuk. Orkar int med det. Har inte tid. Speciellt inte när det står tävling på schemat i hela 3 dagar. Usch! Sedan min fot.. Kul med inflammation i foten när man är ryttare? Svar nej. Ingen idé att klaga. Har pepprat alvedon och i morgon ska jag vakna upp frisk som en nötkärna! Tjoho.
 
Men när man har hästar så måste man åka till stallet även fast man är sjuk. Hästarna är allt så red ut lilla Laura och Mick fick vila. Hon var extremt pigg min lilla ängel! Så söt.
 
 

Longeringsgjord

En longeringsgjord är någonting jag verkligen behöver införskaffa. Jag longerar Mick en gång i veckan över bom för att han måste se bommar så mycket som möjligt och jag tycker det är så onödigt att sadla för att kunna spänna in honom. Därför står det högt upp på att köpa listan! 
 
 
 



Dröm

Jag har en dröm. En dröm som jag alltid har haft. Det är att flytta neråt i landet och bo på en egen hästgård. Med mina regler och mina hästar. Det livet jag vill leva. 

Jag är 17 år gammal och har redan hittat min drömgård. Just denna gården vill jag ha. Men tyvärr är det bara en dröm än så länge. Det kostar mycket och man måste vara extremt duktig innan man tar sig an att öppna eget stall med en business. Folk måste känna till mig och jag måste slita. Men det är min dröm och jag vet att den ska uppfyllas tids nog. 

Mina drömmar är en dag min verklighet. 







Gården finns att hitta på hemnet.se

Flippanbett

Laura har alltid varit problematisk vad gällande bett ända sedan hon kom till mig. Jag har jobbat stenhårt från första stund att hon ska få stöd och inte slå med huvudet. Det har inte varit det enklaste! Jag har testat det mesta. Allt ifrån hack, 3-tränsbett, 2-tränsbett, D-ring osv. 

När jag sedan provade Nova bettet så började allt fungera riktigt bra. Hon lyssnade bättre och blev mer fokuserad på jobbet. Allt eftersom blev hon mer musklad och fick super kondis vilket resulterade i alldeles för het häst för Nova bettet. Vad gör man då? När man har en het häst men som är känslig i munnen? 
Jag rådfrågade Kati och hon sa att jag skulle prova flippanbett. Så jag åkte och köpte ett. 

Nu har jag ridit på det bettet ett tag och hon har aldrig vart så här fin. Hoppar som en Gud och är så otroligt taggad till arbete. Så tack för att jag äntligen hittat bettet som fungerar! 





Godmorgon

Idag blir det skola till 14.55 sedan stallet. Det blir uteritt för båda mina fina idag. Om det inte börjar regna såklart! Ovanlig dag. 




Inspererande bilder










Perfect Sit of Sweden

Jag har alltid tyckta att det är snyggt med pärlor på pannband. Och detta från Perfect Sit of Sweden är så gudomligt snyggt. Helt suverän idé med click it på sidan så att det är lätt att byta pannband och det är så otroligt snyggt. 499:- får du ge för detta perfekta pannband!
 
 
 
 
 

Mys kväll

Hade en riktigt mys kväll i stallet idag. Red Laura bus innan det mörknade och hon var lika pigg som vanligt. Helt galet vad denna lilla ponny betyder för mig! Älskar henne. 
Och Michigan! Herre gud va snygg han blivit. Longerade han inspänd och sedan över sockerbits hinder. Han var helt klockren och lösgjord i hela kroppen idag. Vilka otroliga framsteg han gjort. Så stolt för pojken min. Känns riktigt bra. Bara att go with the flow och hoppas på det bästa i helgen. Tar allt som det kommer och ska bara ta det som träning. 
 
 

Min finaste genom åren ♥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åh. Dagens träning

Åh herre gud va bra det gick på träningen idag. Kati är guldvärd och vilken häst jag har! Allt satt från början till slut! Älskade häst. Jag tror detta kommer bli riktigt bra alltså. 
 
Skrittade sedan ut min prinsessa. Hon va en piggelin som vanligt min bästa ängel. Detta var en riktigt bra dag trots att tröttheten smyger sig fram mer och mer. Men vila får jag göra i graven. 
 
 
 
 
 
 

Veckoplanering

Ny vecka igen och dags för en ny veckoplanering.
 
Måndag: Skola. Markarbetsträning för kati på Mick. Skritta Laura.
Tisdag: Skola. Longera Mick över bom. Rida Laura.
Onsdag: Skola. Bomövning på Mick. Rida ut Laura.
Torsdag: Skola. Trimma igenom båda.
Fredag: KM på båda.
Lördag: Tävling Laura. Mick vilar.
Söndag: Tävling Mick. Skritta Laura.
 
Detta är veckans planer. Fullt upp. Men det är då man mår som bäst.
 
 

mys

Idag har jag nästan inte gjort något alls. Bara vilat upp mig. Åkte såklart till stallet och red Mick. Galopptränade ute på ängarna. Efter det rann det om både mig och Micken, nyttigt! 
Laura fick vila idag igen.
 
 

Creating a bond between the horse and the rider is the key

 
 
 
 
 
 

Mitt ena skåp

Jag tänkte dela med mig av hur jag har det där mina hästar står uppstallade. Jag tänkte börja visa mitt ena skåp där jag har all daglig utrustning, så som sadel,träns, borstar osv. Dock inte så välstädat, det blir lätt så när alla saker ska mosas in i endast 2 skåp.
 
 
 
 
 
 
I detta skåpet har jag:
 
 - Min pessoa sadel. Älskar den!
 
- 5 träns. Vänster sidan hänger hemma tränsen och höger hänger tävlingstränsen + mina bröstor. 
 
- 3 hjälmar. En jag rider dressyr i. En jag rider med hemma i hel tiden och sen samshield tävlinghjälmen.
 
- Alla benskydd. Verdus, hv-polo och massa okända märken.
 
- Ryktväskan.
 
Sedan har jag massa mer där inne som är ganska oviktigt, typ som handskar osv. 
 
 

Ingen tävling idag.

Det blev tyvärr inegn tävling idag. Jag känner min Laura utan och innan. Jag märkte redan när jag skulle hämta in henne från hagen att hon var extremt trött. Så hon fick vila idag. Hon hoppade ju sååååå otroligt himla bra igår så onödigt att förstöra känslan med en haldan tävling idag. Så det är bara att vänta till helgen ist! 
 
 

goden morgen lördag

Igår kom jag och mamma hem från tävling 21.30. Så det blev en riktig heldag. Laura var hur underbar som helst. Hoppade verkligen som en gud igår. Det var såååååååå nära med nollan.
 
Idag är det tävling igen. Tagga om!
 
 
 
 

Sen update

 

Dagens hoppträning, Mick

Idag var det som sagt hoppträning för Lotta Björe på Mick. Om jag ska var helt ärlig så hade jag först inga förväntningar på denna hoppträningen då det inte alls gick bra på förra. Han blev för stark och hoppade för nära in på och för stort. Så gick in med lite ångest inför vad Lotta skulle säga. 

Men det gick SÅÅÅÅ bra att hoppa honom idag. Säger bara vilken häst. Nu fick jag verkligen känna på hans enorma kapacitet. Allt matchade från början till slut mellan oss idag. Det var en grymt skön känsla. En sten ramla ifrån hjärtat. 

Vi hoppade mycket styrka i början med att få in 3 super korta galoppsprång på ena långsidan med 4 hinder. Sedan var det banan. Vissa hinder låg på 135 i slutet och han över hoppade inte ett dugg. Så lydig och duktig! 

Som sagt få ge både mig och Mick en stor klapp på axeln idag. Vi har tränat hårt sen förra hoppträningen kan man säga. Så nu är vi igång igen. Det var nog bara en test period från hans sida. Super kul att det gick så bra. Både jag och Lotta var mycket nöjda :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

oh my

Herre gud vilken fina häst jag hade idag på hoppträning. Det gick så himla bra. Är hemma nu och ska käka lite innan jag åker tillbaka till stallet för att rida Laura och fixa allt inför i morgon. 
Så allt om hoppträningen kommer sen! 
 
 

Det näst bästa som finns.

Som ni alla vet så tycker jag om att rida mest i välden. Men de som kommer tätt intill att rida är att kolla på Vampire Diaries. Herre gud vilken serie. den 3 oktober då VD har perimiär igen så har det varit uppehåll över ett halv år. Galet. den längtan. Snart så kan jag dregla över Damon Salvatore igen.
 

Utvärdering mina mål, årskurs 1.

Tänke att det kunde vara kul att läsa mina mål jag hade satt upp i årskurs 1 inom min individuella sport. 
 

Mål 1: detta år var att jag skulle nolla med min ponny Musse. Men eftersom att han blev skadad så ändrade jag mitt mål. Det målet blev istället att jag skulle ha helt stilla händer både i dressyren och hoppningen. Innan har jag gärna velat ta en extra gång innan hindret och detta är för att jag velat säkra istället för att låta hästen göra jobbet. Men jag har nu uppnått detta mål. Jag har kämpat jätte hårt på träningarna och känner verkligen att jag uppnått målet bra. Jag låter min hand ligga mycket stilla och låter hästen göra de mesta av jobbet. Och det känns bra att jag gör det nu för de är viktigt för de unga hästarna jag rider att de får lära sig att ta hand om sig själva i hoppningen. Jag har nu haft helt stilla händer under 1 månads tid… och är så nöjd med det. Laura är super nöjd och hoppar bättre än någonsin.

 

Mål 2: Var att få stadiga rundor i LB för att gå vidare till nästa klass med Laura. Och detta mål har jag också uppnått. Jag har fått fina rundor i LB och även startat LA. Hon har växt i sig själv otroligt mycket och snabbt. Hon utvecklas just nu i rasande fart, vilket känns hur kul som helst eftersom att jag utbildat henne helt själv och hon har kommit så långt som hon har idag. Denna tjej kommer bli en riktig bra ponny som kommer kunna prestera på de allra högsta klasserna med den vilja och hjärta hon har. När man lär sig henne och hon lärt sig ryttaren så gör hon allt för än. Och det är där vi är just nu. Hon kommer bli min nya stjärna.

 

Mål 3: Var att rida långsammare när jag rider markarbete hemma för att mina hästar ska vila på steget mer och därav få mer muskler som är viktigt på unga ponnyer.(för jag rider mycket unghästar) Detta målet har jag också uppnått. Jag rider långsamt men tänker även på att inte alltid samla mina hästar för de är viktigt att de även får gå i sin takt vissa ridpass, kunna sträcka ut sig. Men att rida långsamt har jag absolut uppnått och det känns bra.

 

Som sagt så har jag uppnått alla mina 3 mål som jag hade. För när jag sätter upp mål så gör jag allt för att uppnå dem och slutar inte innan jag är nöjd. Jag har fått mycket positiv kritik av mina tränar som säger att jag jobbat på mycket bra med mina mål och att mina hästar blivit mycket fina på senaste tid. Och detta känns verkligen kul då ridningen är det jag vill hålla på med i resten av mitt liv.

 

 

Mathilda Angelini

SA12B

2013-04-15

 

Detta vara alltså mina mål första året i gymasiet. Nästa vecka sätts målen för årskurs 2.

 

 

 


Tävling på G.

Ja i morgon är det äntligen tävling igen. Känns som en evighet sen fast det bara var 14 dagar sen. Denna gång är det som sagt med Laura och nu så hoppas jag att få den sista nollan innan vi kan hoppa MSV. Då bli Laura en riktig tävlingponny, haha! 
Men det viktigaste är att jag gör mitt bästa under ritten och hjälpa Laura med det som behövs. Annars är det bra flyt och fightas med henne som gäller.
 
Men innan vi åker 08.00 i morgon bitti så ska jag hinna trimma henne ordentligt idag och även hoppträna Mick för Lotta. Men det blir lätt då jag slutar 12.40 på torsdagar. 
 
 
Min absoluta favorit bild på mig och Laura just nu ♥
 
 

Vinter

Nu är det faktiskt snart vinter vilket gör att vi måste börja köpa vintertäcken, jackor, osv. 
Detta är min önskelista på vintersaker denna vinter.
 
1. Ländtäcke från hööks.
2. Ridttäcke från Tophorse.se.
 
3. Teddytäcke från Charlies.nu.
4. Dunjacka från Hööks.
 
 

Tävling

I helgen är det dags för tävling igen på Laura. På fredag åker vi till Gagnef och lördag till Västerås. 
 
Gagnef- Här ska jag hoppa LB som en uppvärmnings klass och sedan LA. Detta är ett meeting och det var egentligen meningen att vi skulle vara där tors-söndag. Men vi ändrade det då skolan tar mycket tid nu. Så vi åker dit en heldag på fredag istället.
 
Västerås- På lördagen åker jag hit och hoppar Laura. Bara en LA då. 
 
Som sagt nu är det bara att trimma på till på fredag och köra  gärnet!
 
 
 

Äntligen fungerar appen

Godmorgon!

Shoho, nu fungerar äntligen appen igen efter några veckor. Så nu kanske det kan bli ordning på bloggandet igen.

Idag ska jag rida Laura ordentligt inför helgen då vi ska tääääävla! Mick ska skrittas efter gårdagens pass för Kati. Jag ska hjälpa syrran min med Musse och ska försöka lägga mig tidigt.

Men innan detta så är det skola som gäller.


Dagens Laura

 
 

Min stjärna

Behöver jag ens säga mer? Utvecklingen då och nu.
 
 
 
 
Dessa fyra bilderf ovan är innan sommaren.
 
 
 
 
Och dessa är nu. Vilken skillnad.
 

Äntligen.

Åh dagens ridpass gick så bra på Micken. Klockren. Har saknat detta känsla ett tag nu! Galopperade över bomar och hade 10 galoppsprång och sedan 6. Låg och pendlade där emellan. Laura var oxå så himla fin. Bra känsla. Riktigt bra känsla.
 
I morgon ska jag först rida micken och fortsätta på samma sätt. Sedan ska jag och mamma köpa långa chapsen. Kl 12.00 blir det skola. Första Tyska lektionen  blir det då. Kul! Sedan hem och rida Laura på kvällen. Super lugn dag helt enkelt.
 
 

Snart mina

 

RSS 2.0