Laura träning

En av Lauras träningar för Lotta Björe under tidig vår 2013. 
 

Just nu

Skrittar ut på min lilla skrutt. Skönt för henne att få sträcka på sig lite!


Skön dag

 Idag har vart en sådan där super  mysig och skön dag. Sov länge, kollade runt lite på datan. Gick ut och badade i poolen och solade lite.
 
Snart får vi främmande och mitt i allt ska jag även cykla iväg till mina hästar. Laura ska skrittas och jag ska faktiskt rida ut Libac med Linnea, mys!
 
 

Ballinaclogh Laura, min prinsessa

Jag tänkte nu berätta lite mer om min 7åriga prinsessa! 

Laura är en vacker D-ponny på 147 cm. Hon har ett hjärta av guld och försöker alltid att göra sitt allra bästa! Har en otrolig kämparglöd och vill inte göra fel. Men hon är en riktig diva så när det inte passar damen så kan hon...

När Laura kom till stallet så såg hon ut som en skogsmulle utan personlighet och muskler. Men hon var trevlig att ha och göra med så att ridskolechefen valde att ge henne en chans! Jag fick äran att rida henne. Jag konstaterade med en gång att hon inte hade en aning om vad form hette eller att bära sig i galoppen... Men det var ändå någoot alldelles speciellt med henne som gjorde att jag tog hand om henne hur mycket som helt på ridskolan. 
Det gick några veckor och hon blev bättre! Men då började hon istället slå med huvudet hur mycket som helt när man red! vi försökte med allt...Låta det vara, skänkla på henne, dra till i tyglarana..inget hjälpte. Så då fick jag rida henne ännu mer.. även fast hon höll på så bara älskade jag henne mer och mer! Hon hade verkligen dågot speciellt. De bestämde att hon inte kunde gå på ridskola alls och jag såg chansen på en gång. Jag skulle bara ha denna blivande stjärna. Jag visste att det var en vild chansning med tanke på hur hon såg ut och var. Men hon kunde ju trots allt hoppa, högt! Och det betydde något! Så jag köpte henne. Det var en av de absolut bästa beslut i mitt liv. Det har inte vart en enkel resa...Utan mycket, mycket jobb och tid. Har åkt på varenda hoptträning för att hon skulle få rutin och det stod still ett tag.  Men tillslut efter tränsbyte och mycket jobb så slutade hon att slå med huvudet och hela Laura började falla på plats. Det var som om hon förstod allt under en natt! Från att vara rent ut sagt DRTYG att rida så blev hon rena DRÖMMEN!!! Hon hoppar hur bar som helt och går på tygeln stadigt. Kan det mesta i dressyren nu och hon slutar aldrig förvåna mig. Hon blir bara bättre och bättrre!
 
Det var verklogen meningen att vi skulle träffas. Hon och jag skulle bli nästa ekipage på tävlingsbanorna. Hon älskar att täbla över allt annat och att arbete är det hon brinner för. Jag kan fortfarande inte förstå att denna underbara ponny är MIN bara MIN. Det är en kompis för livet. Hon kommer alltid vara min bästa vän. Även fast jag kanske inte laltid kommer se henne så vet jag att hon och jag kommer ses i slutändan. det är hon och jag!

Det är svårt att förklara med ord hur mycket Laura betyder för mig! vi träffades på rätt ställe i livet, kanske låter konstigt men hon räddade mig på ett sätt! Vi lixom sitter ihop, det ska vara vi två! Hon är min soulmate!

Älskar dig nu och föralltid älskade Laura! <3
 
 Laura när jag fick henne.
 
Laura i Mars 2013.
 
Laura i juni 2013.
 

Min önskelista

Detta skulle jag verkligen vilja ha till Laura och Michigan. Skulle inte sitta helt fel.
 
1. Repnosgrimma skulle inte vara helt fel till Micks pelham.
 
2. Dessa bakskydd. Laura gillar inte de nuvarande (vanliga) verdus bakskydden. Så dessa skulle passa påde L och M.
 
3. Ungefär en sån här grimma. Helst i krokodilläder.
 
4. Dessa benskydd som jag kan använda som hemmaskydd. 
 
5. Denna förbygel till Michigan. Han har alltid haft en sån och jag fortsätter med det. Den sitter på plats och är snygg.
 
6. Ett Equline schabrak. Dom är så himla fina och stilrena. Gillar det lila mest.
 
7. Svettäcke från John Whitaker. Så himla snygg och välbehövligt på sommaren.
 
8. Extremt snyggt träns till Mick med vanligt 3 delat bett.
 
9. Jag skulle vilja ha ett nytt till Laura i rolig färg. Och ca 4 st till Michigan. Det får vänta tills falsterbo!
 
10. Och sist men inte minst.... Denna.
 
(Alla bilder är lånade från google)
 
 
 
 
 

Love, Friendship, Trust

Love of my life my soulmate, my best friend ♥
 
ensam kan jag göra så lite, tillsammans kan vi göra så mycket!
 
my heart belongs to you!

M provridning

'
 
Jag kan nog fortfarande inte fatta att detta är min häst. Min första storhäst. Som jag aldrig behöver sälja eller något sådant. Utan jag har nu fått en kompis för livet. Han ska få vara hos mig länge. Känns bra när man tänker så att man kan ta allt lungt i sin takt med storhäst. 
 
Här kommer filmen från provridningen på Michigan kungen! 

Resultat

Nu är jag hemma efter en väldigt lång dag med blandade resultat. Laura kan vara väldigt stoig och gå in i sin lilla bubbla och det var precis så hon var idag.
 
LB+ Sveland klassen gick inge bra. Hon lyssnade inte riktigt och blev flack där av 2 pet på räcken. Tråkigt!
 
Men till LA så hade jag ändart min taktik och taggat till ordentligen. Det fungerade. Red ihop henne mer och tog varje hinder som en ny uppgift. Fick dock ett pyttigt pet in i kombenationen och ett på hindet nummer 6, paralell oxer. Ibland får man tänka bort siffran som beskriver ditt resultat och bara ta med dig känslan. En sån runda var det idag. Men som sagt jag är välddigt nöjd med tanke på det nya bettet osv. Tagga till nästa tävling ist.
 
Gammal bild på prinsessan! 
 
 
 
 
 
 

Just nu

Tävlingen är klar och vi är påväg till stallet igen! Berättar allt när jag kommit hem.


10 saker ni inte visste om mig...

1. Jag är extremt rädd för hajar. Dom skrämmer mig verkligen.
 
2. Jag blir alltid pigg på kvällen/natten. Jag kan gå runt och vara trött hela dagen, sen när de blir mörkt så vips blir jag pigg.
 
3. Jag sa att jag aldrig skulle ha ett sto innan Laura.
 
4. Jag kollar nästan aldrig på TV. Det är överskattat, datorn fungerar minst lika bra.
 
5. Jag tycker att det är extremt roligt att träna och tävla dressyr. Men när det går dåligt blir jag super besviken.
 
6. Jag skulle VERKLIGEN vilja gå en ridlinge med elitsattsning. Hade inte bangat att byta om det kommer tillbaka!
 
7. Jag har alltid ett vattenglas på mitt rum, ifall jag blir törstig på natten.
 
8. Jag tycker att de är ganska tråkigt att arbeta hästen i skritt. Det är tyvärr dåligt efetrsom att skritten är minst lika viktig som de andra gångarterna.
 
9. Jag skulle aldrig få för mig att göra någon ting spontant. Vill gärna ha allt planerat!
 
10. Jag har 3 riktiga vänner men massa kompisar.

Michigan, Kungen

Michigan min första storhäst. 166 cm 8 år och gått 130. Allt jag letade efter. 
 
Jag har provridit en hel del hästar men ingen passade mig särsklit bra, det gick men var ingebn wow känsla. sen kom jag till Michigan. Han var så himla social i stallet. Lite försiktig men så himla rar. Man kärade ner sig redan i stallet. Jag hoppade upp på en väldigt känslig häst. En ganska het häst med mycket huvud. Vaken häst utan att vara särskilt rädd. 
 
När jag sedan tog fatt om tyglarna och började trava så var det som att sitta på Laura. Det var exakt lika dant fast större. Ganska galet! Hoppningen gick toppen och vi flög lätt över 120. Då bara visste jag att  detta skulle bli min första storhäst. Så himla trevlig individ. 
 
Jag känner på mig att detta kommer bli otroligt bra och att detta är mmin nya kompis för livet! <3 
 
 
 
 
Ska absolut fixa snygga bilder på min nya skönhet! 

Uppe med tuppen

Känns det som! Men inte riktigt va.

Nu ska jag bara dra på mig kläderna slänga i mig nå att käka och dra till stallet. Jag och mamma planerar att åka från stallet 10.


Vänt på dygnet

Det "värsta" med sommarlovet eller lov över huvud taget är att jag alltid vänder på dygnet sjukt mycket! Det är inte alltid bra som tex när de är tävling i morgon och kl står på 8.15.

Saknar några extremt denna sommar ❤


Tävling, Jump Club

I morgon är det dags för tävling på Laura.
 
Det blir Zon finalen i Sveland Cup, LB+5 och Sedan en LA efter.
Jag hoppas att det kommer gå bra.. känner det på mig med nya bettet och så. Hon är så himla fin på det.
Laura andra omg av Sveland.

längtar

Åh jag längtar så himla mycket tills min nya stjärna kommer hem! Jag ska åka hem till Lotta och rida honom varje dag i 1-2 veckor för att få hjälp med honom! Så det är så himla skönt och bra! Men det är så mysigt när man får hem sin nya häst och får ta hand om den lääänge och väl och lära känna den ordentligt!
 
"lill" killen, snart så <3

Repnosgrimma

Detta träns är to die for! Tycker de är så extremt snyggt på Michigan och med pelhamet till. Ser bara så snyggt ut!


Citat

Något att alltid tänka på.

"No matter how talented you are, not everybody is going to like you. But that's life, just stay STRONG!"

"there's gonna be times when people tell you that you can't live your dreams, this is what I tell them -Never say never."

Be kind to people on your way up, because you gonna meet them on your way down.

Everyone is alone, some people just have so many people around them so they have not time to see it.

Live every second, because sooner or later it's over.

Någonting jag verkligen skulle vilja ha...

är en Bruna Delgrange sadel. Nu när jag har en ny häst så måste man ju även införskaffa en ny sadel. Och jag skulle verkligen vilja ha denna skönhet.
 
Eftersom att Laura har växt ur sin sadel så är tanken att Michigan och Laura ska dela sadel då de är ganska lika byggda. Ska självklart prova sadelv på båda två och så ska den ju passa mig oxå. Har några fler alternativ på sadel oxå. Men en bruno...mums...en sån skulle jag verkligen vilja ha! (Mammi jag vet att du blir frestad av detta inlägg!)
 
 

Om mig

Hejsan jag heter Mathilda Angelini!

Jag tänkte inte berätta hur mycket som helst om mig utan tänker hålla det lite kort. Ni får helt enkelt lära känna mig genom blogge senare.

Ja som sagt mitt namn är Mathilda och jag är 17 år gammal och är en satsande tävlingsryttare! Jag bor i Västerås måndag-torsdag och ute på Majholmen (vid Strömsholm) torsdag-måndag och alla lov. Jag går på Widénska idrottscollage med inriktning häst. Förutom att rida så älskar jag även mode och att shoppa, resa och vara med kompisar. Jag tycker även om att kolla på serier och min favorit är Vampire Diaries.

Jag har två hästar. Laura, min ponny och Michigan min häst. Jag står uppstallad på Stora Ekeby och trivs mycket bra där.
 
Ballinagloch Laura "Laura" har jag haft i 1 år, hon är född 2006. Jag började rida henne när hon var 5. Då kunde hon ingenting och hade inte gjort något i livet. Nu är hon 7 år och jag har lagt ner mycket jobb och tid på min lilla bebis. Nu tävlar vi hoppning på LA+ nivå men hoppas på att komma upp i klasserna snart, så fort hon är redo.
Jag köpte min bästa Laura av en ridskolan. Dom hade endast haft henne i ca 3 månader men hon passede inte som ridskoleponny då hon blev tjurig och tillbakadraget och var alldeles för fin! Och innan dess hade hästhandlaren tagit hem henne direkt ifrån Irland. Så hon har alltså varit i sverige i ca 16 månader nu!

När jag red Laura första gången så bara visste jag att det här var min nya häst! jag älskade henne från första stund! Hon bettyde mycket för mig då men vad hon betyder nu för mig går inte ens att beskriva. Det ända jag vet är att jag älskar denna ponny så mycket. Och mina mål med henne är höga! Hon är den mest personliga och helhjärtade ponny jag någonsin träffat och hon betyder verkligen någon EBORMT för mig! Och om ca 2 år hoppas jag att hon ska vara redo för SM! Jag tränar för Lotta Björe och får mycker hjälp av Erica.
 
Michigan som är min häst är faktiskt min alldeles nya kompis. Han är född 2005 och har gått 130. Jag gillar denna häst enomrt mycket redan. Men jag kan tyvärr inte berätta så mycket om honom då jag inte känner han själv än. Så ni får hänga med på våran resa om ni vill veta mer!


Sen rider jag även på ridskolan 1 gång i veckan för att utvecklas så mycket som möjligt. Sen hjälper jag även ridskolechefen att rida/tävla hennes hästar! En av favoriterna är "Tessan"!

Det var lite kort om mig! Hoppas ni kommer gilla att läsa och vara med mig och mina ponnysar under med och motgångar!
 
 Ballinaclogh Laura
 
Michigan

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0