insperation, min framtida gård

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lång dag.

Nu har jag kommit hem och öppnat upp min dator. Har varit igång hela dagen. Åkte till stallet vid 10.00. Red Laura ett mördarpass (jag) i ridhuset och mick på åsen och hoppade stock. Så skönt. Fixade allt i stallet. Cyklade hem igen... Böt om till "vanliga" kläder. Åkte tillbaka till stallet för att kolla på clinic för Arnold. Åkte sedan direkt från clinicen till stan. Käkade och var på bio. MYS. En bra dag helt enkelt.
 
Clinicen var super lärorik. Mycket nya idéer och massa ny energi att käpa ännu hårdare. Arnold säger en del riktigt kloka ord kan jag säga. Morgondagens pass är alltså redo och klart. Mick ska få kämpa hårt! Laura rids ut så hon får sträcka på sig.
 
Ska med mamma och pappa in till stan. Köpa chaps antagligen. Långa till vintern. Blir skönt att slippa frysa.
 
Händer inte så mycket mer i morgon. Ganska lugnt ändå. Skönt de oxå ibland. 
 
 
Min andra halva. Vad skulle jag göra utan dig? Min fina, fina, bästa vän ♥
 

Tisdagens hoppträning

Ja äntligen har jag tagit mig tid att skriva om tisdagens hoppträning.
Vi gjorde lite styrkeövningar blandat med banhoppning. Bra som första hoppträning. Kombenation och snäva svängar var med. Man fick tänka helt enkelt.
 
Laura fick hoppa först. Hon var ju bäst som vanligt. Var riktigt het som en riktig super tävlingponny. Hon har verkligen växt i sig nu. Hn var klockren. VIljan. Lyssnar på minsta hjälp jag ger. Hon är bara underbar. Den bästa häst jag någonsin haft. Åh så skönt att dte bara går bättre och bättre. 
 
Mick var så fin i början. Travade farm över bommar på vanligt 3-delat bett. Han var avslappnad och arbetade super bra. Började sedan hoppa små hinder på volt. Gick oxå bra. Sedan när vi började hoppa högre så blev han för stark för mig på vanligt 3-delat. Så vi bytte till pelham. Då gick det bättre till en början. Men han har börjat testa mig tyvärr. Han blir stark drar, kommer in i botten på hindrerna. Hoppar 160cm istället för 120cm. Visst jag kan inte säga att det var en dålig träning. För emellanåt gick det riktigt bra och han lyssnade. Men jag har för höga krav ljust nu. Nej hem och träna mer helt enkelt. Han måste lyssna bättre på mig och inte bara köra. Träna, träna och träna! 
 
 
 
 
 

Äntligen

Har varit helt slut hela denna veckan. Men har haft så kul i skolan osv. Men sovit middag direkt när jag kommit hem. Åkt till stallet efter det och kommit hem mitt i natten. Ingen rast ingen ro. Jag får vila i graven ;) Det är faktiskt himla skönt att göra något hela tiden. Fast så himla skönt att ha fredagarna lediga så att man kan sova ut lite och sedan hitta på något med kompisar på fredag och lördags kvällar.
 
I morgon blir det bio. Mys som alltid när man hittar på nå. Älskar att vara i stallet mest av allt men ibland måste man vara social och hitta på saker oxå. När man väl kommer ut så är det ju så himla roligt.
Innan dess så ska jag hinna rida båda ordentligt idag och i morgon innnan clinicen och bion. Mick ska lydnasträna då han börjar få egen vilja. Laura ska trimmas på som vanligt.
 
Bra helg blir det helt enkelt.
 
 

Godmorgon

 
Åh vilken fin morgon! kom hem 22.18 igår vilket gjorde att jag inte han skriva om
hoppträningen igår. Men det gick helt okej iaf.
får bli mer om det idag ist. Men först skola fram till 14.55. 
 
 

Tråkigt...

Ojojoj. Nu när skolan börjar så har det blivit riktigt tomt här. Det är endast för att jag gått upp, fyllt huvuder med saker ifrån skolan, vilat när jag kommit hem, åkt till stallet och sedan bums i sängen. Jag är helt enkelt slut i kropp och huvud. Det blir alltid bättre senare när man kommer in i allt.
 
Som jag skrev tidigare idag så ska jag iväg och hoppa båda mina busar. Ska bli riktigt roligt som alltid på Lottas träning- dom är bäst! Om mamma filmar kommer det ut här så fort det finns tid. Blir även sammanfattnig om allt senare. Ska även se till att lägga in filmen från när jag hoppade Laura senare oxå.
 
Båda kusarna har gått fint. Laura ligger något på + sidan just nu då hon bara briljerar. GULDPONNYN. Obeskrivlig helt enkelt.
 
 

Dagen

Idag blir det hoppträning på båda mina fina. Skriver exakt hur det gick sen! Först skola till halv 4! 
 
 

Veckans planer.

Denna vecka händer det inge spc föutom skolan och att hoppträningen äntligen börjar. Sååå kul.
 
Måndag: Skola. Rida Mick i paddock. Laura oxå!
Tisdag: Skola. Hoppträning MIck. Laura vila.
Onsdag: Skola. Mick skrittas. Laura trimmas.
Torsdag: Skola, Skolfoto. Rida lektion. Mick vilar. Laura trimmas.
Fredag: Sooova. Trimma båda ponnisar.
Lördag: Rida ut Laura. Mick oxå. Kanske göra nåt på kvällen.
Söndag: Trimma båda. 
 
Denna vecka blir skön och awesome. Blir lite träff med kompisar och så oxå.
 
 

Redan

I morgon är dte redan måndag igen. Tiden går så himla fort. Börjar 12.00 hela året på måndagar precis som förra året. Så himla skönt. Så i morgon tar jag sovmorgon och rider mina pluttisar på kvällen. Känns som en bra dag.
 
 

Bilderna säger allt

 
 
 
 
 

Bästa ♥

 
 

Banskiss

Banskissen till dagens 110cm klass. Tycker den är riktigt bra. Man får ett bra flyt! 
 
 

Banskiss

Banskissen till dagens 110cm klass. Tycker den är riktigt bra. Man får ett bra flyt! 
 
 

Äntligen tävling

Nu har det äntligen blivit dags för tävling. Idag blir det 110cm. Det är hela 84 startanden i denna klass och alla är super duktiga. Men jag går in och vill fightas om placering lika mycket som de vill. Men det viktigaste är att det känns bra och att vi får en bra första start. Det är viktigt!
 
nu är det bara att fokusera.
 
 

Super dag!

Åh den här dagen har bara vart bäst. Bra dag i skolan. Älskar mina vänner. Slutade tidigt och åkte med mamma till lagret och kollade kläder. 
 
Åkte sedan till stallet. Red lektion från 17.00-18.00 för bästa hemmatränaren Kati. Super duktig och har saknat att rida för henne mycket. Hon är så himla duktig. Red Gladys och det gick suveränt, verkligen. Himla kul. 
 
Där efter red jag min lilla Mick. Han var oxå så fin så kände mig som en prinsessa där uppe. Så taggad till i morgon. Åh!!
Sedan red jag min bästa häst någonsin Laura. Hon är ju bara bäst. Så jäkla bra. Hon har äntligen växt upp. hoppade henne och hon verkligen flög över 120cm som om det vore 50cm. Helt galet. Hur långt kan hon gå?! Film kommer sen. 
 
Sedan körde jag hem utan några som helst problem. Fått in känslan i körningen nu. Äntligen!!
 
Helt enkelt en super duper toppen dag. Är så lycklig just nu. Sån skön känsla när allt bara är så himla bra. 
 
 
Två bilder från filmen!
 
 

Tävling

Imorgon är det dags för tävlin på Mick. 110cm i morgon och 120cm DM på lördag blir det. Super roligt och jag är mer taggad än någonsin. Har haft vinnartänk hela veckan. Så nu är jag äntligen reda för min och MIcks första riktiga tävling. Så grymt redo. 
 
Idag blir det ett riktigt lösgörande pass och ser till att allt fungerar. Jag rider alltid så dagen innan tävling. Vilken häst det än är. Tycker att det är ett bra upplägg att rida lagon dagen innan. Låta dem stå dagen före är big no för mig. Då blir det stela och för pigga på tävlingsdagen. Så ett lösgörande pass är toppen. Sedan rider jag lite längre på lilla Laura än de andra hästarna för hon har en så otroligt bra kondis och en vinnarskalle så hon måste ridas trött. 
 
Nej som sagt det är bara att tagga ordentligt de sista timmarna som är kvar nu.
 
 

Torsdag

Idag är det torsdag vilket betyder ridlektioner på ridskolan i em. Har inte vart med sen i våras så ska bli roligt igen.

Laura och Mick ska ridas. Laura rids normalt pass. Kanske ut?! Mick ska trimmas för i morgon och på lördag är det tävling. Ska bli sååååå roligt.

Nej, nu ska jag fixa klart mig till skolan.


Stroppar

Något jag verkligen hatar är stropparna på schabraken. De är helt totalt onödigt att ha. Schabraket ligger mycket bättre utan stroppar och ingenting skadar sadeln om man inte använder det. 
Gillar alla nya Anna Scarpati och Christina Sport schabrak som inte ens har stroppar på sina schabrak. Jag klipper bort stropparna på alla mina schabrak. Snyggare, Bättre och smidigare utan stroppar. Stor diss till dessa onödiga stroppar. 
 
 
 
 

Sego dag

Skolan gick bra. Vi kollade mest på film. När jag kom hem somnade jag med än gång och sov ända tills jag åkte till stallet vid 18.00. Helt sjukt att man redan är så trött. Hoppas detg blir bättre snart! 
 
Det gick super och rida idag. Micken va så himla fin. Fick en lång och låg överlinje och det kändes bara så bra. Taggad inför helgen! :D
Nu väntar jag på att se samandraget från EM i hoppning och känner suget av att själv vara där och tävla! 
 
 

Godmorgon

Idag sätter skolan igång på riktigt. Börjar Engelska 6 kursen. Vi ska få info i aulan hela morgon om de, spännande. Sedan på em så ska vi börja med naturkunskap kursen. Inte riktigt lika roligt men ska bli roligt att höra hur kursen kommer bli.

Ska såklart rida mina fina efter skolan. Laura joggas lätt och Mick trimmas. Riktig skönt att rida ett hårt pass idag. Är så taggad till helgen.


Laura idag.

ÅH red bara min prinsessa idag då Mick ska få vila sin kropp lite inför två dagar hård ridning + tävlin fredag-lördag. Jag örjade rida henne i paddocken ett tag och hon var så fin. Lugn och sansad från början. Sedan kom alla lektioner upp och jag kunde då inte vara kvar. Kan inte arbeta riktigt som jag vill då. Så blev ett pass ute i det höga gräset med mycket galopp. Så efetr dagens underbara pass så får Laura bara joggas lite lätt i morgon. Det blir super. 
 
Min älskade ängel.
 
 

Animo

Åh köpte äntligen ett par vita Animo. Jag älskar mina blåa och svarta Animo så kände att ett par vita var behövligt. Så otroligt sköna och snygga!


Vuxit

Den här sommaren har jag lärt mig så otroligt mycket. Men framförallt har jag vuxit som människa. Jag har lärt mig att tänka efter före och analysera innan jag agerar. 
 

Dessa två veckor jag spenderade hos Arnold var så himla lärorika. Jag fick inte bara lära mig att ta eget ansvar utan jag träffade många nya människor några jag tycker mer om än andra. Men allt har jag sett som en lärdom. Jag tror det är där jag lärde mig att tänka efter före. Innan denna sommaren började så tror jag att många som känner mig kan hålla med om att jag blev irriterad, upprörd och framförallt arg innan jag visste läget. Jag agerade alltså innnan jag visste läget och det var min absolut sämsta egenskap. Ilskan som uppkom innan jag visste hur läget låg till var otroligt ansträngande och tog mycket energi av mig. Hela min dag kunde bli som omvänd. Fast så fort jag analyserade så förstod jag att jag hade överreagerat igen. Det är just detta jag lärt mig denna sommar. Att faktiskt tänka efter före. Så himla mycket bättre livet blivit. 
 
Istället för att bli upprörd så tänker jag efter hur läget är och slipper den där irritationen som uppkommer. Så himla mycket bättre. Jag har lärt mig att uppskatta allt jag har och är otroligt tacksam för det livet jag har. Kan inte önska mig något annat. Det är såklart att jag fortfarande kan bli ledsen osv när någon nära person beter sig illa mot mig men då tänker jag "allt har en mening". För så tror jag verkligen att det är. 
 
Vissa saker som hänt i sommar måste ha en mening trots att jag inte riktigt förstår vad...än.
 
 

Onödigt

Haha Mick tycker att det är onödigt att hoppa fram. Han kör full höjd från början! Sedan kör han oförberett 160cm ist för 100cm. Goa killen.


Dagen

Dagen har vart himla bra idag. Efter skolan åkte jag såklart till stallet och red mina fina. Idag var en sån där bra dag. En riktigt bra rid dag. Det gick så otroligt bra så jag kunde bara sitta som en prinsessa på båda två. Skuttade lite smått med båda och det gick så bra. De var lugna och fina. Hoppade suveränt! Så himla roligt med såna ridpass. ÅH så galet bra det gick. 
 
Nu ska jag inte göra så mycket mer utan checkar snart ut och lägger mig.
 
 

Första dagen

Då var första skoldagen avklarad. Inte så ansträngande. Allvaret början inte förrän på måndag så det är en komma igång vecka kan man säga.

Super fint väder idag så får antingen bli en uteritt eller trimm i paddocken. Hoppas på lika fina hästar idag.


Veckans planer

Känns som det var igår jag skrev veckans planer. Nu är det måndag igen och skolan startar. Mer taggad än någonsin är jag. Veckans planer ser ut som följande..(beroende på hur mitt schema kommer se ut)
 
Måndag: Skola. Glada Hästen. Rida Mick och Laura, inne.
Tisdag: Skola. Rida ut Mick och Laura, beroende på vädret.
Onsdag: Skola. Skritta Mick. Laura, inne.
Torsdag: Skola. Rida lektion. Trimma igenom Mick. Laura ut.
Fredag: Tävling. Laura vila.
Lördag: Tävling. Laura rids ut.
Söndag: Mick skrittas. Laura trimmas.
 
Som sagt planerna kan ändras beroende på hur mitt schema ändras.
 
 
 
 

5 saker ni inte visste om mig...

- Jag ryser otroligt mycket om jag eller någon annan tar i servetter. Skum känsla
 
- Jag tycker verkligen inte om att åka buss. Sjukt segt och allmänt störande
 
- Jag älskar Mcflurry Marabou Jordgubb. Galen i den!
 
- Jag tycker egentligen inte om att rida på pelham. Men just nu är Mick bäst i hoppningen på det.
 
- Jag hatar skräckfilmer. Det värsta jag vet!
 
 

Underbart

Åh vad lyckligt lottad jag är som har 2 super fina hästar. Dagens pass gick super på båda två. Red ut Laura och klättrade lite. Och mick red jag inne då himlen öppnade sig. Han var så medgörlig och grymt fin idag så satt bara och log. Så underbar känsla.
 
Nu blir det en sista film på detta sommarlov. I morgon möter jag upp bästa vän ett tag innan vi börjar på stan :)
 
 
 

Sista

Idag tog jag en allra sista sovmorgon innan skolan börjar. Det var riktigt skönt. Snart är det dags att bege sig till stallet. Ska försöka skutta Laura lite och kanske Mick oxå. Vi får se. 
 
Linnea fyller år idag så vid kl 5 kommer släkten och det blir mat och fika. Mums. 
Jag ska helt enkelt försöka njuta av sista sommarlovsdagen. 
 
 

Love will remember

"Love will remember you, and love will remember me. I know it inside my heart. Forever will, forever be ours. Even if we try to forget, Love will remember." MIn fina sagoponny ♥
 
 

Planerade tävlingar.

Jag har några inplanerade tävlingar fram över. Tävlingarna som jag är anmäld till är ute med det är nog bland de sista. Därför har jag inte bokat in några fler. Så lite närmare inomhussäsongen anmäler jag mig på fler!
 
 
23-24 Augusti: Eskilstunaortend Ryttarförening - Sundbyholmshoppet. - Mick 110cm och 120cm
 
31 Augusti: Arboga Ryttarsällskap. -Mick 100m och 110m
 
6-8 November: Gagnefs Ridklubb. Laura- 110cm, 110cm och 110cm
 
14 November: Stora Ekeby Ridklubb. -Laura 100xm och 110cm
 
15 November: Stora Ekeby Ridklubb. -Mick 110cm och 120cm
 
22 November: Surahammars Ryttarförening. -Mick 110cm och 120cm
 
 
 
 
 

Bilder

Nästan alla mina bilder är tagna av Sandra. Så otroligt glad att hon kan ta massa kort på mig så att det kan bli bra med uppdatering på bilder här! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista helgen

Ja happ nu sitter jag här sista helgen av detta sommarlov. Mitt näst sista. Ganska sjuk känsla ändå. Har hunnit med så mycket denna sommar så som att spendera massa tid med vänner gjort roliga saker, jobbat, tävlat och bara myst. Ett perfekt sommarlov helt enkelt. 
 
Känner mig utvilad och är redo för ett nytt skolår. Många nya ämnen och mer slit. Mer med hästarna. Så detta år fokuseras på skola och mina hästar! Tror det blir bra. Sen får man se vad som händer och sker på vägen. Livet ändras snabbt och någonting nytt kan hända redan i morgon. Vem vet. Det enda jag vet att jag ska göra är det jag älskar och spendera så mycket tid med kompisar som möjligt. Bara ha ett bra liv. Se allt bra jag har. Göra det bästa av allt i livet. Så känner jag just nu. Att livet är himla bra. Även fast allt inte är helt som det brukar så känns det bra. Ny start och fokus på allt bra.
 
Nej känner på mig att detta år kommer bli helt awesome. Ska få mer koll och planera bättre för att hinna med allt jag vill göra. Näst sista året som barn helt enkelt. Lika bra att passa på att leva fullt ut nu! 
 
 
 
 
 

Nytt

Köpte ett nytt fint träns till Mick idag. Han får ha detta hemma till det 3-delade bettet.


Star

Min stjärna ♥ Bilderna tagna av Sandra Eriksson.
 
 
 
 
 
 
 

idag

Idag blir det en lugn dag. Ska trimma Laura i paddocken och rider nog ut mick en sväng. Men innan dess ska förhoppningsvis jag och mamma till Hööks. Sedan slog det mig. Det är endast 2 dagar kvar tills skolan börjar. Tragiskt. Men det har vart ett av de bättre sommarloven måste jag säga. Haft så roligt! 
 
 
 
 

Nya tränset

Glömde visa Lauras nya träns oxå. Tycker det är så otroligt fint. Det kommer fler bra bilder på det senare! Har även bytt bett till ett Filippabett och hon gick riktigt bra på det. Ska utvärdera bettet när jag ridit i det lite mer.

 


Dagens köp

Man kommer aldrig hem tomhänt ifrån Stockholm. Blev en brösta till Laura denna gång! Bättre bilder på den kommer.

 

 


Från gårdagen

Lite bilder från gårdagens 1m klass.

 

 

 


Utvärdering Pay n' Jump

Pay n' Jump Sundbyholm

 Jag tänkte utvärdera Pay n´ Jumpen som jag var på. Den var på sundbyholms nya fina hoppbana. Klubben som anordnade denna Pay n´Jump var Nyby-Torshälla.

Framridning- Man fick rida fram på själva travbanan på den platta delen. Det var hårt och inte alls bra tycker jag. Så sparade det mesta till framhoppningen.

 

Framhoppning-  En del av Sundbyholms fina sandbana. Lagon stor och fina hinder. Tycker dock att hon som sa till när man fick gå in inte hade så mycket koll, Blev därför något rörigt! Men annars bra.

 

Tävlingsbanan- Stor fin med super hinder. Finns absolut ingenting att klaga på. Bra att man var 3 intte på banan så att det gick fort.

 

Läktare- Bra läktare. Dock tråkigt att de tar bort alla bänkar när det inte är riktiga tävlingar där. Med dem framme är det betydligt bättre.

  

Funktionärer- Funktionärerna var bra. Snabba på banan och bra på framhoppningen.

 

Parkering- Är stoooor och bra. Men den är byggt för att de ska kunna ha de allra största tävlingarna här.

 

Startlistor- Dem var bra. Kom dock inte in på equipe utan bara på ntrk.org. 

 

Övrigt/sammanfattning- En väl organiserad Pay n´ Jump. Trevligt bemött och känndes bara bra.

 

 

 

 


Huvudstaden

Idag ska dagen spenderas med min bästa vän Bella i huvudstaden. Kommer bli så mysigt med shopping, mat och fika. Det är alltid mysigt att göra någonting utöver hästarna även fast jag skulle kunna spendera varje sekund i stallet. Men våra Stockholms turer är så himla mysiga. 
 
Jag hoppas på att skritta ut mina skruttisar sen på kvällen och bara mysa med dem oxå. En super dag helt enkelt. Kommer såklart tidsinställda inlägg också! 
 
 

Pay n' Jump 14/8-13

Första rundan 100cm- Felfria och en bra runda för att vara den absolut första starten tillsammans. Han blev något stark här och var. Till hinder nummer 6 ville han inte lyssna på min förhållning så han körde på ist. Men det gick ju det oxå. Resten av rundan satt som smäck. Fick en riktigt bra känsla.
 
 
Andra rundan 110cm- Jag kortade in kedjan något på pelhamet till denna runda då han var något stark i förra starten. Inte smart gjort. Han blev helt enkelt för lydig, haha. Så kom lite djup inpå 3 och 4. Sånt som händer. Inte det snyggaste men ;) Fick sedan en super känsla resten av rundan. Men ska inte korta kedjan någon mer gång för då bli han lite för tillbakadragen och krullar ihop halsen för mycket. Men fick även här en bra känsla. Och jag tror att det kommer bli super om några starter när man får till allt och får en bättre rytm! 
 
 
Sammanfattning- Fick bra känsla i båda rundorna. Några saker som jag måste finslipa så som rytm och hur mycket jag kan ta i honom. Träna, träna, träna helt enkelt. Men är som sagt nöjd med två felfria rundor! :D
 
 

För bra

Mick hoppade lite för bra idag. Skämt å sido. Magplattan blev lite skadad efter dagens rundor. Men jag har verkligen bevis på att han lyfter bra fram kan man säga.


Så bäst

Precis som rubriken lyder så är han bäst! Min och Micks första start någonsin och han sätter två felfri rundor! Så himla bra. Filmer och utvärdering från dagens starter kommer!


Pay n' jump ikväll

Nu ska de bli spännande att åka ut första gången med Mick! Det är nu de visas hur han är. Om det är den där tävlingshästen jag alltid drömt om! Men jag känner på mig att han är det. Taggar med några fina bilder på oss!

 


några tävlingschabrak

Här är några av mina tävlingschabrak som vi hann fota på. Vi sks fortsätta med resten när vi får tid och även ta på Laura också! :D Jag vet dock inte vad som hände? Min häst har inte bukmage. Måste vara vinkeln!

TIB pälsglans

Jag måste bara tipsa om den absolut bästa pälsglansen som finns. Det är TIBs pälsglans. Den verkar med en gång och svansen blir som silke. Den luktar otroligt gott oxå. Mina hästar luktar alltså alltid aprikos ;) 
Finns bara + med denna pälsglans. Men priset är dock lite saftigt för inte en allt för stor flaska. 189kr får du betala för denna. Men värd varenda krona! 
 
 

Dagens planer

Dagens planer är som följande....
 
1. Åka in till stan med mamma. Hjälpa henne på jobbet. Fixa lite.
2. Åka till Glada Hästen och kolla på vita byxor.
3. Vila en stund när jag kommer hem vid ca 14.00.
4. Åka till stallet rida mina fina. 
5. Bada Mick. Han är mer grå än brun just nu.
6. Hem och kolla på Harry Potter, haha.
 
Detta är då dagens planer. Det kommer ta ett tag kan man säga. Men roligt att ha fullt upp lite nu i 3 dagar framåt. 
 
 

Utvärdering tävlingsplats: Årsta-Runsten

Något sent kommer nu utvärderingen från meetinget på Årsta-Runsten.
 
Framridning- Framridningen var på en av deras stora fina gräsbanor. Det var stort fint och toppen underlag. Varken halt eller för torrt. Helt enkelt super
 
Framhoppning- På samma otroligt stora gräsbana som framridningen. Men det var så klart avdelat. fanns två delar att hoppa fram på. Super bra tycker jag då man hade många möjligheter att välja. fanns även en sand ridbana som man fick hoppa fram på och även rida sina hästar på kvällen. Det var toppen. Inte rörigt. Allmänt bra!
 
Tävlingsbanan- Super stor och fin gräsbana. Bra banbyggnad med fina hinder. Snabb banpersonal.
 
Läktare- Bra läktare. Man kunde sitta runt hela banan och vi hade med stolar och vi såg ALLT! 
 
Cafeteria- Kunde vart bättre eftersom det var meeting. Men hade det vart vanlig tävling hade jag vart nöjd. Men nu halvdant. Men fanns mycket glass som var pluss ;)
 
Funktionärer- Jag tyckte de va allmänt trevliga ute. Men tyvärr var de som jobbade i sekritariatet något otrevliga. Kanske berodde det på långa dagar? Men ett leede kan man ändå lägga fram! 
 
Priser- Det var bra priser. Såg inte så mycket av vad de var. Men godkänt av det jag såg.
 
Övrigt/sammanfattning- Absolut en super anläggning. Bra tävling. Antagligen därför de får anordna SM ;). Helt klart bra tävling. Boxarna var väl organiserade och det stod en bit ifrån tävlingbanan så det blev perfa framridning. Det gick oxå riktigt bra att rida på kvällarna då det fanns så många ställen att rida på.
 
 
 
 
 

outfit pay n' jump

Detta är mim och Micks outfit på onsdag. Mitt favvo schabrak och Animo ridbyxorna.

Min stjärna, mitt allt

 

 


Veckans planer

 Ny vecka och dags att börja med veckans planer.
 
Måndag- Trimma Mick och rida Laura normalt.
Tisdag- Rida igenom Mick och tvätta honom. Rida Laura ordentligt
Onsdag- Rida ut Laura. Åka på Pay n' Jump med Mick.
Torsdag- Skritta Mick. Trimma Laura
Fredag- Mick vilar. Laura rids ut. 
Lördag- Mick rids och Laura lika så.
Söndag- Skutta lite lågt på båda.
 
Planerna kan komma att ändras om vädret inte vill vara med.
 
 
 

Materiell kärlek

Om man ändå vore gjord av pengar ♥

 

 

 

 


Fler bilder på finaste M ♥

 

 

 


M

Jag satt och tänkte på en sak nu på kvällen. Att alla de människor och djur som jag har närmast mig börjar nästan på M. Och har gjort det igenom alla år. Inte alla men många. Bokstaven M är alltså något speciellt!
 
 

Känslan Är Otrolig

Att varje dag vakna upp och ha ett mål. Att varje dag vakna upp och veta att någon väntar på dig. Att varje dag vakna upp och kämpa. För mig är det en otrolig känsla. 
 

Jag tänker ofta på hur mitt liv skulle sett ut utan mina hästar. Vad hade jag då gjort? En sak är säker. Jag hade haft en massa tid över. För jag spenderar minst 3 timmar varje dag i stallet 365 dagar om året. Varje dag stiger jag upp med drömmen om att bli bäst. Varje dag stiger jag upp och vet att någon behöver mig. Och varje dag stiger jag upp för att kämpa för det jag brinner otroligt mycket för. Och än en gång, det är en otrolig känsla. 
 
Hästarna och det sociala i stallet ger så mycket. Kärlek. Det är så svårt att försöka skriva ner mina känslor här på datorn. För dem går inte att beskriva. Det är bra total ren lycka. Jag har börjat säga dessa meningar om och om igen inom mig varje dag. För det är så sant. 
 
 
 
"If you can dream it, you can do it."
 
"Alla våra drömmar kan gå i uppfyllelse, om vi har modet att hålla fast vid dem."
 
"The mind is everything. What you think you become." 
 
 
 
Alla borde få känna denna känsla som jag har inom mig! Att varje morgon gå upp och tro och veta att man kämpar för något otroligt. Alla människor borde ha en dröm som blir sann. Alla borde ha modet att drömma sig bort och tro på det man älskar att göra. 
Jag kommer tänka varje dag att jag kan. För hur vi tänker styr hela vårt liv. Och ifall du kan drömma det varje dag så kan du självklart göra det. Bara kämpa och säg "Watch me". 
 
 
 
 
 

inte hundra

Idag har jag tyvärr inte mått helt hundra. Kanske beror det på att jag sovit nästan hela dagen? Jag åkte iaf till stallet halv 6 och red. Inget superpass utan red istället ut och klättrade. Det gick toppen. I morgon blir det mer trimm med mina pollar. 
 
Jag och linnea hann fota hälfen av de schabraken som ska fotas idag och endast på Mick så vi för köra en omg i morgon oxå. Och som ni kanske märker så håller Sandra på att fixa till min blogg nu! Den ska bli riktigt fin! 
 
 

Önskelista just nu

Saker som jag så gärna skulle vilja ha. Måste skaffa jobb som jag får betalt på ;)
(Alla bilder är lånade)
 
1. 
 
2.
 
 3.
4.
 
 
 

Finis

I morgon ska jag och Linnea lägga på mina tävling schabrak på mina snyggingar och ta kort. Blir spännande att lägga upp alla här sen och se vad ni tycker!

 


motivation efter motgångar

Någonting jag är väldigt bra på är att hitta tillbaka efter motgångar. Jag har haft en hel del motgångar genom åren på hästryggen men jag har aldrig gett upp. Tiden med mina hästar har varit rena bergodalbanan för mig och fler lär de bli. Att hålla på med hästar är inte en dans på rosor som många verkar tro. Utan det är hårt slit varje dag. 
 
Går det dåligt och bergodalbanan aldig vill dra sig uppåt igen så måste man kämpa vidare. Man måste dra sig upp. Kämpa slita och veta att detta vill jag klara. Ge aldrig upp.
 
Som sagt jag har inte tagit den lättaste vägen genom åren. Jag har alltid dragits till de mer gröna hästarna som man måste jobba med. Kanske inte alltid mina bästa beslut, men jag kan tacka allt mitt slit på ponnytiden nu när jag går upp på storhäst. Och jag tror att det är de mest knasiga hästarna som har störst hjärta och har sån kämparglöd. Jag kan säga så att jag har lärt mig rida ordentligt och klarar av många konflikter med hästar för att jag inte valt den lätta vägen. Vissa dagar har jag såklart tänk "så skönt det skulle vara att ha en färdig ponny som bara hoppar". Men sedan tänker jag efter... Vad ska man då kämpa för? Hur ska man kunna utvecklas tillsammans som ekipage då? Nej att ta den lätta vägen är helt enkelt inte min melodi. När jag är så gott som fullärd (Om man ens kan bli det inom ridsporten) då ska jag börja ta de lätta vägarna upp till toppen. Men innan det så ska jag rida de hästarna jag älskar och måste kämpa med.
 
Det jag ville komma fram till är att man måste kämpa och ha motgångar för att sedan njuta av framgångarna. Jag kommer aldrig ge upp. Jag är inte en som ger upp och kommer aldrig bli en sådan människa. 
Så tro på det ni gör. Tankens kraft. Allt går bara man vill. Kämpa. Det lönar sig tillslut! 
 
 
 
 
 
 

Taggad

Efter dagens träning blev jag mer taggad än någonsin att tävla. Ska bli riktigt spännande. Med tanke på att han studsar lätt över 115-120cm inomhus med tajta svängar så vet jag inte hur högt denna häst kan hoppa. Riktigt högt är en sak som är säkert! Som sagt spännande.
 
 
 
 
 
 

Dagens träning

Stillbild från dagens träning! Det gick himla bra. Det var nyttigt för mig det här!


Träning

Idag är det dags för en hoppträning på Mick! Jag åker hem till Lotta och tränar lite inför tävlingarna framöver.


Min andra fina

Min andra snygging ❤


Från helgens tävling

Ögongodis... ❤

 

 


Tävlingplaner

Åh äntligen har vi planerat in tävlingar på Micken. Nästa onsdag, den 14 så är det en pay n' jump på Sundbyholm. Det blir första ute för oss så vi startar med 100cm och 110cm för att känna hur allt känns. Sedan helgen efter det den 23-24 så är det riktiga tävlingar. Detta oxå på Sundbyholm då blir det 110cm på fredagen och 120cm på lördagen och det är DM klassen. Spännande! har även flera tävlingar inbokade lite här och var på 110 och 120 cm. Ska bli super roligt att få testa på att tävla storhäst nu.
 
Men självklart kommer jag tävla Laura massa nu oxå. Hon är fortfarande prio 1 och kommer vara det näsmaste året! 
 
 
 
 
 
 
 

Idag, eller igår

Ja idag eller vad man ska kalla det för, 00.51. Red mick och gick med fina Laura. Sedan åkte jag hem till min saknade Bella. Vi åkte ner på stan käkade lite hängde där kollade på bio och sedan for vi hem till henne. Nu sitter jag här hos Bella och vi ska snart sova. Sjukligt trötta båda två.
 
Lite skönt att vara "hemma" igen. Men tävlingar kommer nog alltid vara bäst! ;)
 
Fina Bella

Sista rundan

Här kommer min och Lauras runda på meetinget. Känns så skönt att nolla (felfri) sista dagen. LA A:0, 110cm. Tid från början till slut. Nu är jag så himla taggad för MSV, 120cm.
 

Stolt

Åh vad glad jag är. Avslutade helgen med en nolla i LA nu är de snart dags för MSV. Min finaste Laura. Känns så skönt!



Första tävlingsdagen

Nu är första dagen avklarad. En riktigt lång en! Men rolig! Massa roliga människor och ponnyn va fin! Ändrade min ridning tills dagens klass vilket resulterade i super fin Laura men något för taggad. Vi tar igen i morgon!


RSS 2.0